Zivver voor het veilig versturen

Het Nova College gebruikt ZIVVER om vertrouwelijke informatie veilig te versturen. Hierdoor kunnen we garanderen dat deze informatie alleen door de ontvanger wordt gelezen. 

Hoe open je een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?
Heb je een e-mail ontvangen van Nova College via ZIVVER? Dan klik je op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Eventueel moet je hier een wachtwoord of sms-code invoeren (zie hieronder). In deze filmpjes zie je hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest.

Bericht openen met een toegangscode
Je hebt een beveiligd bericht ontvangen. Degene die je het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen jij het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode gemaild. Klik op ‘Klik voor bericht’ en vul deze code in. Nu kun je het bericht lezen. Heb je geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met een sms-code
Je hebt een bericht ontvangen dat is beveiligd met een sms-code. Degene die je het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen jij het kunt lezen. Daarom sturen wij bij het openen een code naar je mobiele telefoon. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘Sms sturen’. Vul dan de code in die je op je telefoon ontvangt. Nu kun je het bericht lezen.

Wil je reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?
Je leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als je op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Onder het ontvangen bericht kun je direct je reactie typen. Je verzendt deze door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvang je weer een notificatie per e-mail.

Geef wijzigingen in je e-mailadres en telefoonnummer door!
Het is belangrijk dat je wijzigingen in je e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met je blijven communiceren.

Meer over ZIVVER
ZIVVER biedt een oplossing voor het veilig versturen van berichten via e-mail en file transfer. ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud zoals studentengegevens, zorgplannen of andere informatie die je veilig wilt versturen. Verstuur je een bericht via ZIVVER, dan is dat gegarandeerd veilig. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet. Daarnaast voorkomt ZIVVER dat organisaties gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Vragen?
Heb je vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kun je het ontvangen bericht niet openen? Of heb je vragen over ZIVVER? Neem dan graag contact op: support@zivver.com. Meer weten? zivver.nl.

Wil je iets vragen?