• Heb ik na 2 jaar bol garantie op een bbl-plek?
  Nee. In de 2e helft van het 2e jaar solliciteer je op een bbl-vacature bij een ziekenhuis of een andere zorginstelling.
   
 • Heb ik na de opleiding garantie op een baan?
  Nee. Aan het einde van je opleiding (bol of bbl) solliciteer je op een vacature bij een ziekenhuis of andere zorginstelling.
   
 • Hoelang duren de stages?
  In de 2e helft van het 1e jaar loop je 18 weken stage van 2 dagen per week.
  In het 2e jaar loop je 2 x een blokstage van ieder 9 weken van 4 dagen per week.
  In het 3e en 4e jaar bol loop je 2 x een blokstage van ieder 9 weken van 4 dagen per week, of 
  In het 3e en 4e jaar bbl werk je 36 uur per week in het ziekenhuis en ga je 1,5 jaar 2 dagen per 14 dagen naar school.
   
 • Welke vakken krijg je in de opleiding?
  Onderwerpen die in die leerlijnen (vakken) aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: verpleegkunde, omgangskunde, anatomie, pathologie, Nederlands, rekenen, Engels en loopbaan en burgerschap.
   
 • Wat zijn de financiële vergoedingen?
  Vanaf het tweede jaar loop je stage bij een van de ziekenhuizen of bij een andere zorginstelling. Tijdens deze stageperiode krijg je een stagevergoeding volgens de desbetreffende CAO. Wanneer je na twee jaar overstapt naar bbl, dan heb je een leer/werkovereenkomst met bijbehorend salaris.
   
 • Mag ik kiezen waar ik stage loop?
  Vóór elke stage krijg je de vraag om een 1e en 2e keuze aan te geven. Het BPV bureau probeert daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.
   
 • Mijn vriend(in) gaat zich ook aanmelden. Kunnen wij aangeven dat wij bij elkaar in de klas komen? 
  Ja. Wensen om in een bepaalde groep te komen, kun je aangeven in je intakegesprek. Daar houden we zo mogelijk rekening mee.
   
 • Kan ik de opleiding ook in deeltijd volgen?
  De eerste 2 jaar (bol) kun je niet in deeltijd volgen. Als je na 2 jaar bol overstapt naar bbl, dan kun je die wellicht wel in deeltijd volgen. De mogelijkheden bespreek je zelf met het ziekenhuis waar jij solliciteert. Je moet dan een leerwerkplek hebben van minimaal 24 uur per week.
   
 • Ik heb op ander roc 1 jaar (VP) bol gedaan, kan ik hier instromen?
  Afhankelijk van wat je in die andere opleiding hebt afgerond, kun je in aanmerking komen voor vrijstellingen. Dit moet je met schriftelijke bewijsstukken kunnen onderbouwen. De vrijstellingen kun je aanvragen zodra je je hebt aangemeld en geplaatst bent. Heb je een andere mbo opleiding (gedeeltelijk) gevolgd? Dan kan het ook zijn dat je vrijstellingen kunt krijgen. Dat verschilt per opleiding en dat bespreek je tijdens de intake.
   
 • Ik heb het diploma Verzorgende-IG, moet ik de hele opleiding volgen?
  Met een diploma Verzorgende-IG kun je de driejarige opleiding Verpleegkundige bbl doen. Ben je 21 jaar of ouder en heb je 3 jaar werkervaring als verzorgende? Dan kun je de verkorte tweejarige opleiding Verpleegkundige in de bbl volgen. Bekijk de opleiding Verpleegkundige doorstroom VZ - 2 jaar - bbl. 
   
 • Ik kom vanuit een ander beroep (ben zij-instromer), moet ik de hele opleiding volgen?
  Als je 21 jaar of ouder bent en een mbo diploma niveau 3 hebt, dan kun je de verkorte driejarige opleiding Verpleegkundige bbl doen.
  Bekijk de opleiding Verpleegkundige voor zij-instromers - 3 jaar - bbl.
   
 • Nederlands is niet mijn moedertaal, kan ik deze opleiding volgen?
  Als je instroomniveau Nederlands voldoende is (F2) dan kun je ook met een andere moedertaal deze opleiding volgen.
   
 • Ik hoorde dat ziekenhuizen je alleen aannemen met vmbo-t, maar je kan deze opleiding ook doen met vmbo-k of vmbo-g. Hoe zit dat?
  Een diploma vmbo-k, -g of -t is voldoende vooropleiding. 
   
 • Ik las dat je ook hogere niveaus kunt volgen, hoe zit dat?
  Het hbo kent ook een opleiding tot Verpleegkundige. Dit is een niveau 5 opleiding, daarvoor heb je een havo-diploma nodig. De opleiding Mbo-Verpleegkundige is een niveau 4 opleiding, dit diploma geeft ook toegang tot de opleiding tot Hbo-Verpleegkundige.