Algemeen

Nova Entree in Beweging is een onderwijsmethode voor jongeren zonder vmbo-diploma, die baat hebben bij een actief en afwisselend lesprogramma. Als ze voldoende bewegen en hun energie kwijt kunnen, leren ze het best. We leiden ze op voor het diploma Assistent dienstverlening en zorg, niveau 1. Daartoe werken we samen met bedrijven uit de branche. We begeleiden de studenten ook bij het vinden van een baan. 

Voor studenten

Volg jij de opleiding Assistent dienstverlening en zorg? En leer jij het best in een omgeving waarin je je energie kwijt kunt? Dan is Nova Entree in Beweging misschien iets voor jou. Sport, actie, samenwerken en het ontdekken van je talenten staan centraal in de opleiding. Je leert alle vaardigheden die je nodig hebt om je opleiding en later je werk goed te kunnen doen. Van de opdracht aannemen, taak voorbereiden, het uitvoeren en evalueren, tot en met opruimen en afronden. Belangrijke onderdelen zijn daarbij: op tijd zijn, samenwerken, omgaan met gezag, omgaan met kritiek, werk plannen en afspraken maken en nakomen. Daarnaast bereiden we je voor op het vinden van een baan. Je gaat op bezoek bij bedrijven, voert klussen uit in de buurt en volgt workshops over communicatie, solliciteren en werknemersvaardigheden. Tijdens je opleiding werk je twee dagen in de week aan stageopdrachten bij een erkend stagebedrijf in de sector dienstverlening en zorg.

 

Hoe ziet een lesdag eruit?
Je krijgt in de ochtend theorielessen, zoals Nederlands, rekenen, burgerschap, loopbaan en beroepsgerichte (profiel)vakken. Ook in die theorielessen staan actie en beweging centraal. Een rekenles bijvoorbeeld, krijg je in de vorm van een rekenchallenge, waarbij je naar buiten gaat om rekenopdrachten te maken. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. In de middag staat een afwisselende en actieve les op het programma, bijvoorbeeld basketbal, voetbal, kickboksen, schaatsen, snowboarden, squashen.

Nova Entree in Beweging is voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar, die:

  1. nog geen vo-diploma hebben
  2. graag werken en leren in een kleine setting
  3. door beweging en beleving willen leren
  4. in een team kunnen functioneren

Praktische informatie

Niveau: 1  
Leerweg: BOL      
Duur: 1 jaar
Start: augustus en januari
Locatie: Haarlem, Ir. Lelyweg 45 / 47

                               

Schoolkosten:                                                                                                                                                                                

Lesmateriaal €  450 tot 475
Kleding € 60
Les / Cursusgeld € 1137 per jaar (2016/17) voor 18 jaar en ouder

Zie voor informatie over studiefinanciering, les- en cursusgeld etc. duo.nl
De kosten voor lesmateriaal en eventuele vrijwillige bijdrage zijn voor de totale opleiding. Op het Open huis, in de intake en tijdens je opleiding krijg je hierover alle informatie. Lees meer over de schoolkosten.

Aanmelden

Meld je aan voor deze Entreeopleiding via je decaan/mentor op je school. Vraag of hij/zij het instroomformulier voor je invult. Daarmee kan hij/zij jou aanmelden voor de opleiding. Daarna krijg jij een uitgebreide intake om te beoordelen of de opleiding past bij jouw mogelijkheden.