Over de opleiding

Zoek jij een mbo niveau 2 opleiding, maar weet je nog niet welke opleiding je wilt gaan doen? Dan is Niveau 2-breed echt iets voor jou. Je stelt je keuze namelijk uit, totdat je wel weet wat je wilt.

Kies voor niveau 2-breed
In het eerste jaar van deze brede opleiding leer je vaardigheden, die je goed kunt gebruiken in verschillende beroepen. Ook maak je kennis met die beroepen in de praktijk bij bedrijven. Bijvoorbeeld een winkel, ziekenhuis, gemeente, distributiebedrijf of recreatiepark. Zo ontdek je welk werk past bij jou. In het tweede jaar kies je in welke opleiding je wilt afstuderen. Je kunt ook in twee opleidingen afstuderen, dan haal je ook twee diploma's! En je krijgt een schoolverklaring voor de extra vakken die je hebt gevolgd. Daar is je werkgever zeker blij mee!

Welke opleidingen zijn niveau 2-breed?
Facilitair medewerker
Logistiek medewerker 
Medewerker financiële administratie 
Medewerker secretariaat
Verkoper

Waar vind je deze opleidingen?
in Hoofddorp op de Paxlaan

Wat leer je?

  • omgaan met klanten 
  • samenwerken met collega's
  • werken volgens richtlijnen en instructies
  • zakelijke gesprekken voeren
  • werken met ict apparatuur

Wat kun je na niveau 2 breed? 
Met je diploma (of twee diploma's) mbo niveau 2 heb je een startkwalificatie op zak! Dan kun je gaan werken. Wil je verder leren? Dat kan ook. Je kunt ook doorstuderen op mbo niveau 3 en 4. 

Intake

Na je aanmelding krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek en een huiswerkopdracht. Je maakt deze huiswerkopdracht en neemt deze mee naar het intakegesprek.

Het intakegesprek heb je met een docent of een studieloopbaanbegeleider. Hij/zij weet dus alles van de opleiding waarvoor jij hebt gekozen. We vinden het belangrijk dat de opleiding voldoet aan jouw opleidingswens. Met je huiswerkopdracht en het gesprek bekijken we ook of het gekozen opleidingsniveau goed aansluit bij jouw capaciteiten.

Dit gesprek is ook bedoeld om te bepalen of jij de voor het gekozen beroep benodigde competenties (kennis, vaardigheden en houding) kunt ontwikkelen en of je daarbij extra ondersteuning nodig hebt.

Na je intake krijg je binnen 3 werkweken bericht. Of:

  • je krijgt een positief studieadvies en je bent toegelaten
  • je krijgt een positief studieadvies en je staat op een wachtlijst
  • je krijgt een tweede intakegesprek
  • je krijgt een negatief studieadvies met het advies een andere opleiding te kiezen die beter aansluit bij jouw niveau, groeikansen en ambities.

Wil je iets vragen?