Bij het Vavo volg je de maximaal 2 ontbrekende vakken voor je mavo/vmbo-diploma en tegelijk volg je de bol opleiding van jouw keuze op het Nova College. Let op. Dit is een pittig programma, waarvoor je veel motivatie en doorzettingsvermogen nodig hebt!

 

Inhoud

Je volgt bij het Vavo in Haarlem (bij voorkeur in de avonduren) de lessen voor de maximaal 2 vakken mavo/vmbo-tl die je nog moet halen voor je diploma. Overdag volg je het programma van de mbo opleiding. Het behalen van je mavo/vmbo-tl diploma heeft voorrang.

Het is een pittig programma en bedoeld voor leerlingen die het vak Nederlands en de voor hun mbo opleiding relevante vakken al hebben behaald. Je moet dus echt gemotiveerd zijn. 


Start

augustus/september

Duur

1 jaar

Diploma

Landelijk erkend diploma


Toekomstmogelijkheden

Na het behalen van je mavo/vmbo-tl diploma kun je direct doorgaan met je mbo opleiding. Voordeel is dat je al onderdelen van het eerste jaar van je opleiding hebt afgerond.


Vestiging


Tetterodestraat 109
2023 XM  Haarlem

 


Kosten

De lessen voor je vakken vmbo-t worden betaald via een Uitbestedingovereenkomst met je middelbare school (vraag je decaan op school!). Je mbo opleiding wordt voor 16- en 17-jarigen bekostigd via het rijk.


Toelating en aanmelden

De opleidingsmanager van de mbo opleiding die jij wilt gaan volgen, beslist over je toelating. Wil jij in aanmerking komen voor Alvast Studeren in het mbo? Vraag dan of je decaan van je middelbare school een uitbestedingovereenkomst vavo voor je sluit.

 

Voor meer informatie

Nova Servicepunt Vavo

(023) 530 44 00

vavo@novacollege.nl