Tijdens de opleiding treden de tien deelnemers in dienst bij de aangesloten opdrachtgevers, waardoor zij naast kennis ook de benodigde werkervaring opdoen. “Wij merken dat het voor bedrijven steeds lastiger is om werknemers te vinden met de juiste technische skills”, zegt Kelly Kolsteeg, projectmanager MVO bij ManpowerGroup Nederland. “Samen met het Nova College maken we het voor organisaties makkelijker om de juiste kandidaten te selecteren en deze vervolgens zelf op te leiden.”

 

Selectie op basis van skills

De tien kandidaten die 1 november zijn gestart, zijn geselecteerd uit een groep van maar liefst honderdvijftig aanmelders. De uiteindelijke keuze is gebaseerd op motivatie en skills, in plaats van diploma’s en ervaring. Kelly: “Als randvoorwaarde hanteerden we technische affiniteit en het niet hebben van hoogtevrees. Tijdens deze opleiding ontwikkelen de kandidaten alle benodigde vaardigheden en behalen zij certificaten zoals VCA en veilig werken op hoogte. Omdat we op motivatie en skills selecteren, is dit traject ook aantrekkelijk voor werknemers die al langere tijd langs de zijlijn staan.”

Edward Straus, programmamanager bij het Nova College voegt toe: “Nova College heeft daarom samen met opleidingsbedrijf IW Nederland een maatwerktraject ontwikkeld. Omdat dit traject is gericht op skills, kunnen we zij-instromers in korte tijd opleiden voor de groeiende sector van zonne-energie. Dit maatwerktraject is ook geschikt voor werknemers die met deze nieuwe technieken te maken krijgen.”

 

Van krimp- naar groeisector

Met de opleiding tot zonnepanelenmonteur bevordert Manpower de intersectorale mobiliteit in de Metropoolregio Amsterdam door kandidaten vanuit een krimp- naar een groeisector te begeleiden. Dit is een van de projecten die de hr-specialist uitvoert als partner van het publiek-private samenwerkingsverband House of Skills. “Door de energietransitie is er de komende jaren veel vraag naar zonnepanelenmonteurs”, zegt Gerik ten Berge, netwerkmanager House of Skills. “Dit leerwerktraject is een mooi voorbeeld van hoe we met het samenwerkingsverband House of Skills de arbeidsmarkt meer op skills inrichten”. Kelly Kolsteeg vult aan: ”Met deze en andere initiatieven ondersteunen we duurzame ontwikkeling en zorgen we ervoor dat zowel werkgevers als werknemers écht toekomstbestendig zijn.”

 

Over Manpower

Manpower helpt al sinds 1948 bij het leveren van flexibiliteit in personeel en is ervan overtuigd dat iedereen beschikt over talent. Als onderdeel van ManpowerGroup, wereldwijd dé hr-expert met vernieuwende arbeidsmarktoplossingen, zorgt Manpower voor de verbinding van het juiste talent met de juiste opdrachtgever. Met ruim 4.000 kantoren in meer dan 80 landen helpt Manpower 400.000 opdrachtgevers wereldwijd met tal van hr-oplossingen: uitzenden, detacheren, werving en selectie, capaciteitsplanning en training en ontwikkeling. Met een landelijke dekking en bijna 1.000 opdrachtgevers in Nederland, zorgt Manpower ervoor dat mensen en organisaties succesvol zijn en blijven. 

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.