Elke van den Hout, bedenker en initiatiefnemer en moeder van een twijfelende vmbo-leerling, over het waarom van een extra jaar tussen het vmbo en mbo: “Op je 15e al kiezen wat je later wil worden, dat is wat vmbo'ers doen in hun eindexamenjaar. Dat is behoorlijk vroeg, dacht ik. En dat vinden veel leerlingen ook. Wat nou als leerlingen, die nog niet weten wat ze willen, nog niet hóeven te kiezen. Dat ze een jaar langer mogen leren, groeien, experimenteren en uitzoeken wie ze zijn en wat ze willen? Daarom ik bedacht: M-jaar. M-jaar is een jaar voor leerlingen ná het eindexamen van de middelbare school vmbo-tl en kader en voor (3e en 4e jaars) havisten die liever een mbo-opleiding doen. M-jaar is een jaar vóór de definitieve keuze van de beroepsopleiding. Een jaar boordevol ruimte om verder te leren, te experimenteren, voor persoonlijke ontwikkeling en kennismaken met beroepen. Een spannend jaar, vrijwillig en niet vrijblijvend, van én met de leerlingen.

 

Teken de petitie 'M-jaar moet er komen' >> 

 

Meer over M-jaar

M-jaar is een initiatief van Elke van den Hout en drie mbo-instellingen, waaronder ROC TOP in Amsterdam en Nova College. Meer weten over M-jaar? Kijk op de website: www.m-jaar.nl.
Of neem contact op met Elke van den Hout: m-jaar@elkevandenhout.nl of op 06-52275746.

 

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.