In aanwezigheid van de genomineerden Fabiënne Bakker - Gastvrouw, Michiel Bakker – Marketing medewerker, Yuriandy Marina –Medewerker evenementenorganisatie en Nathalie de Valk - Medewerker secretariaat en receptie 21 plus en hun familie en vrienden heette Talitha van den Elst, lid College van Bestuur en jurylid, iedereen welkom. Namens de jury zei Talitha: “Dit jaar hadden we maar liefst 4 nominaties voor de Bart Bongers Prijs. En dat waren alle 4 goede kandidaten, die ieder om andere reden zijn voorgedragen. Kandidaten uit uiteenlopende opleidingen en niveaus. Aan de jury was de moeilijke taak deze kandidaten te toetsen aan de criteria. Het is op zich al bijzonder om tot een van de 4 genomineerden te behoren als je bedenkt dat het Nova College 13.500 studenten telt. Fabiënne, Michiel, Nathalie en Yuriandy hebben allemaal een prachtige prestatie neergezet. Maar in een wedstrijd kan er maar één winnen.”

 

Er 110% voor willen gaan

Tobias Kooij, de docent die Yuriandi heeft voorgedragen, vertelt over de winnaar: “Toen Yuriandy 3 jaar geleden op het Open huis kwam, had hij een medewerker van Heliomare mee via wie hij toen nog begeleid woonde. We hebben direct naar de kansen gekeken en we besloten de nodige aanpassingen te doen en praktische problemen zo goed mogelijk op te lossen. Dat we deze houding aannamen, kwam mede door de houding van Yuriandy. Op jonge leeftijd is hij zijn droom achternagegaan en heeft hij zijn familie op Curaçao achtergelaten om te studeren in Nederland. Toen hij bij ons kwam, had hij al een eigen magazine – gericht op mensen met een beperking - gestart en al diverse opleidingen afgerond. Yuriandy gaf aan er 110% voor te willen gaan en dat hebben we gemerkt. Yuriandy blijkt een drijvende kracht te zijn in de klas, altijd goedlachs en hardwerkend.
Het OV blijkt nog het grootste praktische obstakel, toch haalt Yuriandy een aanwezigheid van bijna 100%! Hij komt altijd te vroeg, voor als het tegenzit in het OV. Zelfs toen hij in het tweede jaar verhuisde naar Zaandam en daar nu zelfstandig woont, is hij slechts 1 dag afwezig geweest. Mede door zijn positieve houding en doorzettingsvermogen heeft hij van ons de unieke kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen op Curaçao, in plaats van het gangbare Europa. Dit bood hem de kans om op het eiland van zijn geboorte en omringd door familie zijn studie af te ronden. Op Curaçao heeft hij zelf een stage gevonden en heeft daar net zijn afstudeerproject afgerond. Dit alles met slechts begeleiding op afstand via mail en Skype.”

 

Bart Bongers Prijs

De Bart Bongers Prijs is 10 jaar geleden, bij het vertrek van voorzitter College van Bestuur Bart Bongers, op het Nova College in het leven geroepen en is bedoeld als een aanmoedigingsprijs. Het gaat hierbij om studenten die – ook als het tegenzit doorzettingsvermogen, hun opleiding doorlopen. Of zich bijzonder sterk persoonlijk ontwikkeld hebben tijdens de studie. De jury bestaat uit Talitha van den Elst, lid College van Bestuur, Jan van der Laan, manager Marketing en Communicatie, en Jan Wieger Hof, vestigingsdirecteur Beverwijk. De prijs bestaat uit een sculptuur en een waarde cheque van 500 euro, te besteden aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.