De winnaars ontvingen een trofee, een oorkonde, een tweedaagse stage en een geheel verzorgd diner voor twee in De Bokkedoorns.

 

De jury noteerde over winnaar Joeri Weidman van leerbedrijf restaurant De Jonge Halewijn: “De smaken van zijn gerecht komen mooi bij elkaar, de bereidingstechniek en gaarheid zijn zeer goed. Mooi gedresseerd en een goed gerecht dat de opdracht in smaak en uitvoering helemaal onderstreept.” Over Fabienne Bakker van leerbedrijf To Amuse oordeelde de jury: “Fabienne is een servicegerichte gastvrouw, werkt snel en netjes. Haar tafelbereidingen zijn zeer gastgericht uitgevoerd. Haar Caesar salade was mooi op smaak, rond en vol! De Irish coffee was tijdens deze tafelbereiding een plaatje om te zien. Kort en goed: een gastvrouw met Talent!”

 

De jury bestond voor de koks uit Pascal Beeren en Menno Post (De Bokkedoorns), Bart Zandvliet (Nova College) en John Oomkes (Haarlems Dagblad). Zij moesten beoordelen welke kok het beste een piepkuiken en gepocheerd ei hadden bereid. De studenten van de bediening hadden tijdens de wedstrijd de opdrachten productherkenning en het aan tafel bereiden van een Irish coffee, kaasplateau en Caesar salade bereiden onder de deskundige ogen van juryleden Ron Wiegel (Nova College), Peter Bruins (De Bokkedoorns) en Latif Elmessoussi (Bourgondisch Lifestyle).

 

“Je merkt dat de studenten steeds beter presteren”, aldus John Beeren die in 2011 toen De Bokkedoorns 50 jaar bestond het initiatief nam voor deze wedstrijd. Horecadocenten Ron Wiegel en Bart Zandvliet van het Nova College beamen dit: “De interesse voor eten, vooral gezond eten en uit eten gaan is bij jongeren enorm gegroeid de afgelopen jaren. Dat merken wij aan het toenemend aantal aanmeldingen.” Ook maakte John Beeren Mediastudent Luuk Bartels een mooi compliment over het filmpje dat hij van de wedstrijd heeft gemaakt: "Daarin komen zowel de koks als de gastheren/vrouwen mooi in beeld en dat is belangrijk, want die hebben elkaaar nodig." 

 

Voor Pascal Beeren en meesterkok Menno Post van De Bokkedoorns, die samen recent de leiding van John Beeren overnamen, is de jaarlijkse wedstrijd vooral bedoeld om de studenten te motiveren voor het vak: “We willen laten zien hoe mooi het is om met elkaar, de witte én de zwarte brigade, een goed product neer te zetten. Dat vereist kennis van zaken, initiatief en zelfvertrouwen. Met deze award bieden we de studenten daarbij de helpende hand.”