Bart Zandvliet, docent Horeca, presenteerde het programma. Vestigingsdirecteur Annemieke van Ede zei dat het belangrijk is als je kunt werken vanuit je hart, als je liefde in je werk kunt leggen. Pascal Beeren (restaurant de Bokkedoorns) gaf de deelnemers mee dat je niet te bang moet zijn: ‘durf een risico te nemen en de lat wat hoger te leggen. Maak desnoods een fout, daar leer je van.’ Bokkedoorns kok Roy Eijkelkamp roemde de presentatie van alle coquille-bereidingen van de deelnemers, maar zie dat de smaak – en dat onthouden je gasten – beter kon. Ook Peter Bruins tipte de gastheren/gastvrouwen dat ze bij het aan tafel bereiden van de sabayon, deze zelf ook moeten proeven voor het serveren. Ook over het openen van een fles wijn zei de sommelier van de Bokkedoorns: ‘jullie ruiken aan de kurk en aan het glas, neem ook een slokje om te proeven!’

 

Met kop het schouders

Kok Wessel van leerbedrijf Restaurant Toujours stak volgens de jury met kop en schouders uit boven de andere deelnemers door de smaak van zijn gerecht. Bokkedoorns kok Roy Eijkelkamp: ‘Jouw coquille-gerecht smaakte zo lekker, die had ik wel helemaal willen opeten. Jammer genoeg kan dat niet als jurylid tijdens een wedstrijd. Gastvrouw Melissa van leerbedrijf Restaurant Fris onderscheidde zich met de beste aan tafel bereidde sabayon en het meest origineel samengestelde kaasplankje met bijpassende drank. Leuk detail is dat de begeleidster van Melissa bij Fris – Jane Lasschuit - zelf de Bokkedoorns Award heeft gewonnen in 2014.

 

De koks moesten voor deze achtste editie van de Bokkedoorns Award een coquille naar eigen inzicht bereiden en een mysterie opdracht uitvoeren (mayonaise bereiden). Deze moesten ze serveren en toelichten aan de jury bestaande uit John Beeren, Pascal Beeren en Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns), Bart Zandvliet (Nova College) en Judy Nihof (Haarlems Dagblad). De gastheren/gastvrouwen hadden als opdracht een sabayon aan tafel bereiden, een fles wijn openen, decanteren en over 6 glazen gelijkmatig uitschenken en een kaasplateau met een bijpassende drank samenstellen voor de ogen van de jury bestaande uit sommelier Peter Bruins (De Bokkedoorns), Annemieke Loek en Ron Wiegel (Nova College), René Koelman (Bourgondisch Lifestyle) en Henrico van Lammeren (Vinites).

 

De winnaars ontvingen de Bokkedoorns Award met bijbehorend certificaat, een diner voor twee personen bij restaurant de Bokkedoorns en ze mogen twee dagen stagelopen bij restaurant de Bokkedoorns

Nova College maakt gebruik van cookies Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden