Aan het Koning Willem I College staat vanaf 2011 de mbo-4 opleiding Cosmo Academy onafgebroken op nummer 1 als beste recreatieve topopleiding van Nederland. Ook de relatief nieuwe joint venture opleiding in ’s-Hertogenbosch, TUI Hospitality Academy staat sinds 2015 op nummer 1 als beste mbo-4 Toerisme opleiding. Op 13 december 2016 is bekend geworden dat beide opleidingen wederom de eerste plaats innemen. Cosmo Academy aan het Nova College in Haarlem heeft een mooie tweede plaats behaald en mag zichzelf ook een top opleiding noemen.


Wat zijn de kwalificaties om een top-opleiding te worden?
De Keuzegids wordt samengesteld door een onafhankelijke redactie van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. De gids bevat een systematische kwaliteitsvergelijking van verwante opleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs. De resultaten in de Nederlandse Keuzegids zijn gebaseerd op rapporten van de Inspectie van het onderwijs, gegevens uit het Centraal Register Beroepsonderwijs (CREBO) en van het ministerie van OCW/DUO, rapportages van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) en de resultaten van de JOB monitor 2016.

Over Cosmo
Cosmo Academy leidt jonge mensen op in toerisme en recreatie. In Nederland en Spanje biedt Cosmo mbo opleidingen, trainingen, stages, werkervaring en bemiddelt in (bij)banen. Sinds 1996 verbindt Cosmo studenten, werkgevers, werknemers, onderwijs en experts in de (internationale) hospitality branche. Door samen te werken met bedrijven uit de branche, willen we studenten al vroeg in de opleiding de juiste kennis en praktijkervaring mee geven.


Met een goed gevoel het nieuwe jaar in
Op naar een nieuw schooljaar waarin we de eer hebben onze studenten op te leiden tot jong professionals binnen de hospitality branche. We starten 2017 met een frisse blik en ambiëren uiteraard weer een toppositie in de Keuzegids MBO 2018.

Ons jaar kan niet meer stuk!

Hospitality starts with us!

www.wearecosmo.com