De nieuwe MBO Raad-voorzitter bezoekt alle mbo-scholen om te ervaren hoe deze scholen aansluiten op de vraag van de regionale arbeidsmarkt en hoe innovaties en samenwerkingsverbanden in de bedrijfstakken zijn vormgegeven. Elke maand staat een specifieke sector centraal, in september de sector MTLM (Mobiliteit, Transport & Logistiek, Luchtvaart & Rail, Maritiem). Directeur Arjan Nieuwenhuizen heette het bezoek welkom en gaf een presentatie over het mbo maritiem. De collega’s van het vmbo Maritiem van de Maritieme Academie Harlingen gaven inzicht in de nauwe samenwerking en de doorlopende leerlijn vmbo-mbo, waaruit Ton Heerts concludeerde dat hier een ‘echte campus van het maritieme domein’ staat. Opleidingsmanager Henk de Jong verzorgde de rondleiding over vestiging.

 

‘Hier Alfa, wij varen via de noord’

Een bezoek aan de opleidingen maritiem is pas compleet met een ‘rondje varen’ op de Full Mission Binnenvaartsimulator. Cas van Dijk, 4e jaars Maritieme Mavo in Harlingen, deed het vakkundig voor: “We varen in de mist door Dordrecht, ik moet even een melding maken… Hier Alfa, wij varen via de noord”. Vervolgens coacht Cas de bestuursadviseur van de MBO Raad: “Kijk, je zou denken dat je nu moet insturen maar dat hoeft nog niet.” Nies Oostenbrink: “Lastig zeg, ik ben alleen gewend om met een sloep te varen”.

 

Lees meer over de bezoeken van Ton Heerts aan de mbo-scholen: Hoe geven scholen vorm aan vraag regionale arbeidsmarkt?

 

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.