Het 'Voortraject Leren en werken in de zorg' is voor anderstalige (NT2) volwassenen, die zich willen voorbereiden op de mbo 3 opleiding Verzorgende-IG - Maatschappelijke zorg op het Nova College. Tijdens je mbo 3 opleiding Verzorgende-IG - Maatschappelijke zorg kun je na 2 jaar bol (leren en stage) overstappen naar bbl (werken en leren). Na de opleiding kun je werken in de ouderen- of gehandicaptenzorg. En daarin is heel veel werk. 

 

20 weken: 1 dag les en 4 uur oriëntatiestage

Het voortraject duurt 20 weken en wordt verzorgd door het Nova College en zorginstellingen in de regio, in samenwerking met samen Voor Betere Zorg. Je volgt les op maandag op het Nova College en loopt een dagdeel per week (4 uur) een oriëntatiestage bij een van de deelnemende zorginstellingen: Nieuw Unicum, Zorggroep Reinalda, Zorgbalans, Viva! Zorggroep, De Hartekamp Groep, Met de Thuiszorg, Kennemerhart en Sint Jacob.

 

Kosten

De gemeenten in de regio IJmond en Zuid-Kennemerland financieren dit traject voor inwoners van hun gemeenten. Studenten uit andere gemeenten vragen toestemming bij hun klantmanager of zorgen zelf voor financiering.

 

Bekijk meer over Voortraject leren werken in de zorg >>

 

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.