12 december 2017

Wie: Terry Scheer

Leeftijd: 17 jaar

Woont: bij ouders

Opleiding: eerstejaars Constructiewerker, niveau 2 bol

Vestiging: Beverwijk

Bijbaan: bij de Jumbo

 

Mijn droom

Ik wil later lasser worden. Op het vmbo merkte ik dat ik beter was met metaal dan elektrotechniek. Lassen is toch een beetje 'met vuur spelen', dat vind ik leuk. Bovendien is er veel werk voor lassers, ik hoef dus niet bang te zijn dat ik later niks te doen heb.

 

Op het Nova College…

… ben ik nu een barbecue aan het maken. Het begon met een idee in mijn hoofd. Daarna zocht ik beelden op internet. Eerst dacht ik dat het me nooit zou lukken om van een stuk plaatstaal een soort Weber te maken. Maar na weken werken stond er toch echt een hele bbq.

 

Stages

Ik loop stage in de technische dienst bij Van der Plas Sprout, een kiemplantjesbedrijf. Als er een kweekbak kapot gaat, moet ik die maken. Ik los ook storingen op aan machines en laatst moest ik een jassenrek ontwerpen en maken. Er is altijd iemand waar ik hulp aan kan vragen.

 

Doorleren

Na niveau 2 ga ik niveau 3 doen. Het liefst stap ik over naar een bbl-opleiding. Dan werk ik vier dagen per week en ga ik een dag naar school. Maar nu ligt mijn focus op het afmaken van niveau 2. Ik heb mijn hele leven nog voor me, dat is een lekker gevoel.

 

Constructiewerker

Vestiging: Beverwijk

  • Je houdt van techniek en werkt graag met je handen
  • Leer producten maken en veilige constructies
  • Na deze opleiding kun je aan de slag als constructiewerker of door naar niveau 3