Voor een publiek van 200 studenten, docenten en praktijkopleiders van zorginstellingen voor ouderenzorg en gehandicaptenzorg van 200 mensen las Hugo Borst voor uit zijn boeken over de jaren dat zijn dementerende moeder in een verpleeghuis woonde. Hij lichtte toe wat het belang is van goede verzorgenden en helpenden in de zorg: “Zij maken het verschil en zij moeten hun werk goed kunnen doen.” Borst pleitte voor minder administratieve taken en meer geld voor de werkvloer. Hij stimuleerde de studenten zich vooral te richten op de zorg en het welzijn van de bewoners. Hier speelt het Nova College op in door de nieuwe combinatieopleiding Verzorgende en Maatschappelijke zorg.

 

Na deze inspirerende inleiding pitchten de studenten ieder hun verbeterplan voor de zorg. Zij moesten als examenopdracht op hun stagebedrijf een voorstel ontwikkelen, waarmee zij denken dat de zorg beter kan. Het publiek kon op de plannen stemmen, waarmee de studenten kans maakten op de publieksprijs. Bbl student Karin Mesman won de publieksprijs voor de beste pitch en presentatie van haar onderzoek waarom het zo belangrijk is om incidenten in de zorg te melden (MIM).

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.