10 oktober 2017

Wie: Cynthia Jonkheer

Leeftijd: 17 jaar

Woont: bij ouders

Opleiding: eerstejaars Pedagogisch medewerker, niveau 4 bol

Vestiging: Hoofddorp

Bijbanen: bij Intertoys en ik pas op het kindje van mijn oude oppas

 

Mijn droom

Ik wil werken op een kinderdagverblijf. Van kinderen word ik blij en vrolijk; ze geven me energie. Ik kwam hierachter op het vmbo, toen ik stages liep bij ouderen en kinderen. Ouderen vond ik leuk, kinderen fantástisch.

 

Op het Nova College…

… krijg ik veel theorie over de taalontwikkeling van kinderen en hun sociale en cognitieve ontwikkeling. Ik leer zoveel nieuwe dingen, elke dag weer. Ik krijg les in een fijn gebouw met leuke docenten. Drie dagen per week ga ik met plezier naar school, de overige twee dagen loop ik stage.

 

Stages

Tijdens mijn stage op de kinderopvang werk ik zoveel mogelijk zelfstandig. Ik verschoon de kinderen, help met eten geven, breng ze naar bed en haal ze eruit. Ook speel en knutsel ik met ze. We staan met veel leidsters dus ik word goed begeleid. Ik ben zo blij dat ik dit mag doen! Soms denk ik aan mensen die de hele dag achter een computer zitten. Dat zou niks voor mij zijn.

 

Na het mbo

Of ik na deze opleiding ga werken of doorleren? Ik heb nog geen idee. Ik kan met deze opleiding alle kanten op. Ik kan doorleren op het hbo, of meteen aan het werk. Een tijdje terug was het moeilijk een baan te krijgen in de kinderopvang, maar tegenwoordig is er weer werk genoeg.

 

Pedagogisch medewerker

Vestigingen: Beverwijk, Haarlem en Hoofddorp

  • Je bent sociaal, stressbestendig en je hart ligt bij kinderen
  • Je leert over de zorg voor en de ontwikkeling van kinderen in theorie maar ook in de praktijk
  • Als pedagogisch medewerker verzorg en begeleid je een groep kinderen in een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of naschoolse opvang