Veel producten met een Tenminste Houdbaar Tot datum worden weggegooid terwijl deze vaak nog prima te eten te zijn. Dit draagt bij aan een enorme wereldwijde voedselverspilling. De insteek van de THT Diners is om mensen bewust te maken van deze voedselverspilling en dit zo terug te dringen.

Haarlemse chefs bereiden een fantastisch diner van producten die uit het assortiment worden gehaald op de THT Datum. Deze producten worden gratis geleverd door de filialen van Albert Heijn Vos. Dragers van de lokale gastronomische cultuur zoals restaurateurs, hoteliers, winkeliers, supermarkteigenaren, bierbrouwers, bakkers, stadsboeren, een bankier en de ambtenaren van de stad Haarlem hebben hiervoor de handen ineengeslagen. Prominente sprekers komen vertellen en geven diverse adviezen hoe weggooien voorkomen kan worden.

De mogelijke netto-opbrengsten van het THT diner worden lokaal gebruikt ter ondersteuning van het WK Koken, een multiculturele gastronomische happening in Schalkwijk en naar SMAAK, het restaurant in de Waarderpolder, waar enthousiaste jongeren met een verstandelijke beperking het horecavak leren.


Programma

7 oktober Michelin diner De DAKKAS (volgeboekt)
8 oktober Wereldkeuken diner Van der Valk (live cooking door studenten Nova College, bedrijfstafels a 250 euro)
9 oktober Budget diner Nova College
10 oktober Vegetarisch diner Nova College

 

Op hoog niveau

Maandag 7 oktober serveert Michelin-chef Jozua Jaring (Ratatouille food and wine) met andere lokale vrijwilligers een prachtig diner. Met THT ingrediënten van Albert Heijn Vos wordt gekookt ‘in’ de DAKKAS te Haarlem, een duurzaam restaurant bovenop een parkeergarage: duurzaam dineren op hoog niveau.

Werelds live cooking buffet 

Dinsdag 8 oktober verzorgen de studenten van de Nova College Hotelschool in Hotel Van der Valk Haarlem voor 250 gasten een werelds live cooking buffet. De THT ingrediënten komen van Van der Valk Versmarkt en visleverancier Thiele. De wijnen zijn inclusief en komen uit 'oude voorraad', waaronder verrassende mooie wijnen! Om de avond in duurzame stijl af te sluiten, kun je in een Haarlemse Doggybag lekkers dat overblijft meenemen naar huis. 

Budgetvriendelijk

Woensdag 9 oktober koken en bedienen studenten van het Nova College Hotelschool. Zoals het thema Budget Diners al doet vermoeden, gaat het om het koken van een THT diner tegen lage kosten.

Diervriendelijk

Donderdag 10 oktober koken en serveren de studenten van de Nova College Hotelschool een diner met THT producten zonder dierlijke ingrediënten. Plantaardig eten bevordert het dierenwelzijn en geeft een lagere druk op het milieu. Om toch aan voldoende eiwitten, vetten, vitamines en mineralen te komen, vertellen en demonstreren onze sprekers en chefs hoe je dit op een smakelijke wijze voor elkaar krijgt.

 

Reserveer via website THT diner >> 

 

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.