Hoekse en Kabeljauwse Twisten

De voorstelling 'Hof van Holland' speelt zich af tijdens de beruchte 'Hoekse- en Kabeljauwse Twisten'. Haarlem in de late Middeleeuwen. De inwoners van Haarlem moesten kiezen tussen de Hollandse vorst Jacoba van Beieren of de Europese vorst Filips van Bourgondië, die in Brussel zetelde. Politieke invloed, geld en handelsbelangen speelden altijd een rol. Centraal staat de vraag: Wil Haarlem meer of minder Europa? Zijn wij een klein onafhankelijk gebied aan de Noordzee of zijn we deel van een Europees geheel? Deze vraag stelde men in 1426, maar bijna 600 jaar later natuurlijk nog steeds.

 

'Hof van Holland' is muzikaal theater op een historische locatie. De voorstelling wordt gemaakt door Haarlemse kunstenaars met studenten van de opleiding Artiest Theater van het Nova College. Het is een project van: Fields of Wonder, Theater Kwezel en het Nova College.


Cast met speciale gast: oud-burgemeester Bernt Schneiders

Acteurs: Bert Apeldoorn, Cyrelle Failé en Margit Odems, theaterstudenten Nova College en als speciale gast oud-burgemeester Bernt Schneiders
Regisseur: Marius Bruijn
Muziek: Jeroen Roelofsen
Beeld/decor: Saskia Burggraaf
Kostuums: Ella Siekman
Vormgeving: Saskia Burggraaf
Historische inleiding: Guy Rocourt
Marketing: Carola van der Heijden (Cultuurvlinder)

 

Speeldata en kaartverkoop

Vrijdag 30 november (20.00 u) Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40, Haarlem
Zaterdag 1 december (20.00 u) Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40, Haarlem
Zondag 2 december (15.00 u) Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40, Haarlem


Kaarten bestellen voor voorstellingen NH Archief
Ticketprijs voorstellingen NH Archief: € 12,50 (aan de deur plus € 2)
Kaartverkoop online: De Pletterij via data en tickets Hof van Holland in NH archief >.

 

Haarlem viert cultuur

Hof van Holland is onderdeel van het programma van Haarlem viert cultuur. Het project is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Haarlem, Fields of Wonder, Nieuwe Vide, Nova College, De Pletterij, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, Noord-Hollands Archief, SKOB-Haarlem, J.C. Ruigrok Stichting, Theater Kwezel, VSB Fonds.

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.