Loiza Lamers - een Nederlands model en de eerste transgender persoon in het televisieprogramma Holland’s Next Top Model – doet zelf mee aan De Weddenschap door ook drie boeken te lezen en door de studenten te coachen naar de eindstreep van drie boeken. De studenten kiezen zelf welke boeken ze gaan lezen. Alle deelnemers krijgen na afloop een certificaat en er zijn prijzen en een landelijke trofee te winnen.

 

De Weddenschap

De Weddenschap op het Nova College is onderdeel van de landelijke campagne ‘De Weddenschap’ van Stichting Lezen: dé leescampagne voor pro, vmbo en mbo, die dit najaar voor de negende keer start en elk jaar doen er meer scholen mee. Op drie scholen vindt een landelijke aftrap plaats. Naast het Nova College is dat op het Corlaercollege in Nijkerk (28 oktober) en het Johan de Witt college in Den Haag (15 november). De Weddenschap is een campagne waarbij leerlingen of studenten alle boeken mogen lezen die ze willen, mits in de Nederlandse taal en passend bij de leeftijd. Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig leest een betere taalvaardigheid krijgt. Goed kunnen lezen, is een basisvaardigheid in onze geletterde samenleving en het draagt bij aan succes op school. Deelname aan De Weddenschap is gratis. Ga voor les-suggesties, boekentips en om aan te melden naar deweddenschap.nl.

 

Taalakkoord

Meedoen aan De Weddenschap past binnen het Taalakkoord dat het Nova College heeft gesloten met zeven gemeentes en met maatschappelijke organisaties om laaggeletterdheid in de regio aan te pakken en de basisvaardigheden van inwoners in de regio Zuid-Kennemerland en IJmond te versterken. Het Taalakkoord is een initiatief van de Stichting Lezen en Schrijven en de sectie Leren en werken van het UWV Zuid-Kennemerland en IJmond.

 

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.