Aan het begin van de wedstrijd ontvingen de deelnemers hun opdracht, waaraan ze een ochtend konden werken in de praktijklokalen op het Nova College. De timmermannen moesten een hoek van een kapconstructie maken, bij elektro was de opdracht een gecombineerde huisinstallatie voor binnen en buiten aanleggen en bij installatietechniek moesten de deelnemers een wastafel aansluiten op koud en warm water compleet met cv installatie.

Een vakjury beoordeelde niet alleen het eindresultaat; alle stappen in het proces tellen mee bij de Skills vakwedstrijden. Denk aan de voorbereidingen, manier van werken, veilig en vakkundig omgaan met machines en gereedschappen, werkplek opruimen en de presentatie van het resultaat. Om precies 13.00 uur moesten de deelnemers stoppen met hun opdracht en de gereedschappen neerleggen, waarna de jury tot 15.30 uur de tijd kreeg voor de beoordeling. Om de spanning wat te breken tot aan de bekendmaking van de winnaars zijn alle deelnemers gaan paintballen.

 

De winnaars

De feestelijke bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking was om 16.00 uur, waarbij ook ouders van de deelnemers en hun leerbedrijven waren uitgenodigd. Elk roc heeft 1 winnaar per onderdeel die doorgaat naar de Regio Skills. Per onderdeel is van die 3 winnaars bovendien 1 winnaar van deze schoolwedstrijd van 3 scholen gekozen. Die drie winnaars zijn van Bouwkunde: Robin Berkhout uit Andijk (Horizon College), van Installatietechniek: Bjarne Wijker uit Egmond aan Zee (Horizon College) en van Elektrotechniek: Niels de Ruijter uit Heemskerk (Nova College).

 

Door naar de regiowedstrijden

Deze deelnemers gaan door naar de regionale Skills vakwedstrijden: 

 

Bouwkunde, Timmerman

Björn Visser uit Oosthuizen (Regio College)
Robin Berkhout uit Andijk (Horizon College)
Chris Hendriks uit Beverwijk (Nova College)

 

Installatietechniek

Thom Deerenberg uit Zaandam (Regio College)
Bjarne Wijker uit Egmond aan Zee (Horizon College) 
Kevin Schipper uit IJmuiden (Nova College)

 

Elektrotechniek

Sam Verbeek uit Middenbeemster (Regio College)
Niek Feijen uit Alkmaar (Horizon College)
Niels de Ruijter uit Heemskerk (Nova College)

 

Opmaat voor Skills Heroes

Deze vakwedstrijden op school zijn voorrondes binnen de deelnemende scholen waarvoor WorldSkills Netherlands de wedstrijdopdrachten ontwikkelt. De winnaar van elke opleiding mag door naar de regionale Skills vakwedstrijden (kwalificatieronde) van Skills Heroes. De winnaar van de Skills Heroes gaat door naar de landelijke wedstrijd met als uiteindelijk doel de Euroskills en/of Worldskills. De Euroskills en Worldskills wisselen elkaar jaarlijks af.

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.