14 november 2017

Wie: Nikisha Schoonhoff
Leeftijd: 20 jaar
Woont: bij ouders
Opleiding: tweedejaars Juridisch-administratief dienstverlener, niveau 4 bol
Vestiging: Haarlem
Bijbanen: barmedewerker bij voetbalclub, host bij events en oppassen

 

Mijn droom

Later wil ik als advocaat aan de slag. Strafrecht vind ik interessant, maar omdat mijn ouders gescheiden zijn, kies ik misschien voor familierecht. In echtscheidingszaken wordt te weinig naar de kinderen geluisterd. Terwijl zij ook een mening hebben, ook al zijn ze nog jong. Als er een omgangsregeling wordt getroffen moet later worden gemeten hoe het kind het zelf vindt gaan.

 

Op het Nova College…

… leer ik over de verschillende rechtsgebieden. De opleiding is breed. In mijn klas zitten mensen die jurist of politieagent willen worden, bij de gemeente willen werken of juist iets met economie of ondernemen gaan doen. Met deze opleiding kun je later alle kanten op.

 

Stage

Ik heb twee keer stage gelopen bij hetzelfde advocatenkantoor. Op die manier kon ik doorgroeien tijdens mijn tweede stage. Ik nam de telefoon op en gaf mensen voorlichting over wat het kantoor voor zaken aanneemt. Ik plande ook afspraken in, hielp bij het ordenen van dossiers en werkte mee aan PowerPointpresentaties. Volgend jaar loop ik weer stage, misschien wel in het buitenland.

 

Doorleren

Na deze opleiding ga ik hbo rechten doen, en als ik na een jaar mijn propedeuse heb gehaald, wil ik naar de universiteit. Maar misschien ga ik na het mbo wel de 21+-toets doen. Als ik die haal, kan ik direct naar de universiteit.

Juridisch-administratief dienstverlener
Vestiging: Haarlem

  • Je bent nauwkeurig, klantvriendelijk en stressbestendig
  • Je leert klanten informeren over verschillende procedures en regels
  • Als juridisch-administratief dienstverlener ondersteun je de juridische afdeling van een instelling of bedrijf