Merna wil haar eigen bedrijf oprichten om wereldwijd kantoren te bouwen. Op vakantie in Egypte zag zij een bibliotheek waar op een regenachtige dag de zon naar binnen scheen. Dat bleek te komen door een speciaal soort raam. Dit bracht haar op het idee om kantoren te bouwen volgens dit concept dat energie bespaart en waardoor mensen vrolijker zijn op het werk. Haar volledige verhaal kun je hier lezen.

 

Wat zijn Ambassadeurs?

Ambassadeurs zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen kandidaat die zij nomineren voor de landelijke verkiezing.

 

Stem!

Iedereen kan via Ditismbo.nl stemmen op zijn/haar favoriete ambassadeur. Dat kan vanaf begin september tot begin november. Deze stemmen tellen voor 50% mee in de eindbeoordeling.

 

Jury beoordeling

Alle ambassadeurs hebben voorafgaand aan het gala speeddates gehad met een vakjury die bestaat uit een vertegenwoordiger uit het bedrijfsleven, de leraar van het jaar 2016 en de landelijke ambassadeur mbo van 2016. Die juryleden hebben ook een beoordeling gegeven. Die beoordeling telt voor 50% mee voor de top 10.

 

Op het gala

Uit de tien ambassadeurs met de meeste stemmen kiest een professionele vakjury de top drie. Deze top drie presenteert zich op 23 november 2017 tijdens het Dit is mbo gala. De jury let op presentatie, performance, uitstraling en overtuigingskracht.

 

Wildcard

Dit is mbo kiest uit de ambassadeurs die de top tien niet hebben gehaald nog één wildcardwinnaar. Hij of zij krijgt zo alsnog de kans om zich te presenteren op het podium en landelijk ambassadeur mbo 2017 te worden.

 

Prijs

De winnaar is een jaar lang landelijke ambassadeur voor het mbo. Dit betekent dat hij of zij in dit jaar een aantal keer het beroepsonderwijs vertegenwoordigt. Daarnaast ontvangt de winnaar een speciale award en een geldprijs van €2500,-. Dit bedrag mag hij of zij uitgeven aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.