Organisator Lara Anna Nowak, docent, vertelt dat er veel belangstelling was van bedrijven uit de Haarlemmermeer om zich te presenteren op de stage speeddate: “Er is veel vraag naar mbo studenten bij de bedrijven, daarom maken bedrijven graag gebruik van deze gelegenheid om studenten persoonlijk te ontmoeten. Als het klikt tussen een student en een bedrijf kunnen ze gelijk een afspraak maken voor een nadere kennismaking en een sollicitatiegesprek.”

Meedenken met de klant blijft belangrijk

In een nagesprek met de bedrijven gaven zij aan onze studenten hard nodig te hebben: als stagiaire en als werknemer, nu en in de toekomst. Een belastingkantoor antwoordt: ‘’Naast accuratesse, kennis van processen. Veel is geautomatiseerd maar de controle is zo belangrijk! Daarnaast zijn communicatieve vaardigheden, flexibiliteit en het meedenken met de klant en de organisatie zo belangrijk!’’

Opleidingsmanager Marielle Opheij concludeert verheugd dat er nog heel veel kans op stage en werk is voor mbo studenten bedrijfsadministratie: “Je leest vaak in de media dat bedrijfsadministratie wordt overgenomen door computers en dat daardoor banen verdwijnen. Daar merken wij nog weinig van; onze tweedejaars studenten weten nu al dat ze na hun afstuderen aan het werk kunnen bij het bedrijf waar ze nu stage lopen. Die studenten weten dus nu al dat ze over anderhalf jaar een baan hebben!”

 

Nova Link2Work

De eerstejaars studenten bereidden zich ’s ochtends voor op de speeddate: eerst gingen ze langs de studenten van de kappersopleiding om hun haar te laten stylen en voor tips over hun visagie, kleding en presentatie. Daarna hielpen de studenten van de opleiding Intercedent van het interne ‘studentenuitzendbureau’ Nova Link2Work de speeddaters met een CV check en tips hoe je je goed presenteert bij een bedrijf. De studenten van de opleidingen Fastservice verzorgden de catering van het evenement en de studenten van de opleiding Dienstverlening verzorgden de ontvangst van de deelnemende bedrijven.

 

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.