Aan het begin van de wedstrijd ontvangen de deelnemers hun opdracht, waaraan ze een ochtend kunnen werken in de praktijklokalen. Een vakjury beoordeelt niet alleen het eindresultaat; alle stappen in het proces tellen mee zoals voorbereidingen, manier van werken, veilig en vakkundig omgaan met machines en gereedschappen, werkplek opruimen en de presentatie van het resultaat. Om precies 13.00 uur moeten de deelnemers stoppen met hun opdracht, dan eindigt de wedstrijd en krijgt de jury de tijd om te beraadslagen. De feestelijke bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking begint om 16.00 uur, waarbij ook ouders van de deelnemers en hun leerbedrijven zijn uitgenodigd.

 

Opmaat voor Skills Heroes

Deze vakwedstrijden zijn voorrondes binnen de deelnemende scholen waarvoor WorldSkills Netherlands de wedstrijdopdrachten ontwikkelt. De winnaar van elke opleiding mag door naar de regionale Skills vakwedstrijden (kwalificatieronde) van Skills Heroes. De winnaar van de Skills Heroes gaat door naar de landelijke wedstrijd met als uiteindelijk doel de Euroskills en/of Worldskills. De Euroskills en Worldskills wisselen elkaar jaarlijks af.

 

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.