De bouw van het collectieve zonnestroom-installatie in Haarlem ging deze zomer van start en werd mogelijk gemaakt omdat het Nova College hiervoor het dak op het hoofdgebouw aan de Zijlweg ter beschikking stelde. Het unieke van dit zonnestroomdak is dat buurtbewoners deelnemen en vlakbij huis hun eigen stroom opwekken. Regionale coöperatie Kennemer Energie is eigenaar van de installatie en het zonnestroomdak levert sinds eind augustus stroom. Wethouder Cora Yfke Sikkema, portefeuille duurzaamheid, was aanwezig om samen met de buurtbewoners de feestelijke opening te vieren.

 

Het Nova College en Kennemer Energie zijn trots dat het dak nu officieel is geopend en de deelnemers in de buurt het vertrouwen hebben om mee te doen. De stroom die op dit dak wordt opgewekt, is goed voor het stroomneutraal maken van circa 45 huizen in de buurt. De ambitie van Kennemer Energie is om nog veel meer daken in Kennemerland van zonnepanelen te voorzien en bewoners en gebouweigenaren daarbij te betrekken. Het Nova College wil ook op meer locaties vergelijkbare zonnestroomdaken realiseren.

Op de foto: wethouder Cora Yfkes Sikkema met Erna den Hollander, voorzitter coöperatie Kennemer Energie en Talitha van den Elst, lid College van Bestuur Nova College bij de zonnestroominstallatie op het Nova College. 

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.