12 december 2017

Wie: Toufik Ben Ali

Leeftijd: 18

Woont: bij ouders

Opleiding: tweedejaars Junior accountmanager (IVS) Engelstalig, niveau 4 bol

Vestiging: Haarlem

Bijbanen: mede-eigenaar en oprichter Vlogable en planner bij Fun Amsterdam

 

Mijn doel

Ik wil ondernemer worden en mensen aan een baan helpen die bij ze past. Ik heb nu al een eigen bedrijf samen met mijn medestudente Proesha Ahmad: Vlogable. We maken vlogs voor bedrijven als StudyTravel.

 

Op het Nova College…

… ben ik Toufik, een individu. En niet nummer 2011003, zoals op de middelbare school. Docenten zijn betrokken. Als ik op vakantie een appje stuur, dan krijg ik een leuk bericht terug. Docenten als Johan Sloesen en Joost Jong laten je kansrijk voelen in plaats van kansarm.

 

Buitenland

Tijdens de opleiding IVS kun je in het buitenland stagelopen. Ik ging naar Liverpool. Daar leerde ik een ondernemer kennen die mij motiveerde om Vlogable te beginnen. Voor mijn bedrijf ben ik naar Malta en Malaga geweest om te vloggen voor opdrachtgevers.

 

Stage

Ik heb stagegelopen bij Fun Amsterdam, een toeristenbedrijf, en bij Liefhebber HR. Bij Fun Amsterdam kreeg ik na mijn stage een baan aangeboden, ik werk er nu twintig uur per week. Voor Liefhebber HR heb ik een aantal klanten binnengehaald. Daar waren ze blij mee.

 

Doorleren

Hierna ga ik naar het hbo. Ik wil me zo ver mogelijk doorontwikkelen. Bovendien ben ik leergierig, dus studeren vind ik leuk. Ik ben er nog lang niet klaar mee.

 

Junior accountmanager IVS (Engelstalig)

Vestiging: Haarlem

  • Je hebt gevoel voor taal, bent goed met mensen en geïnteresseerd in communicatie en commercie
  • Het lijkt jou wel wat om ook in het buitenland stage te lopen
  • Je leert alles over marketing en sales waarbij je de schakel bent tussen klant en bedrijf