Fabiënne is een bijzondere – net afgestudeerde - student van het Nova College Horeca en Facility. Vorige week heeft zij in Budapest meegedaan aan EuroSkills - het driedaagse EK voor het mbo – aan de wedstrijden voor mbo gastheer/gastvrouw. Daar behaalde zij de negende plaats en verwierf een medaille voor excellent vakmanschap. Onder warme belangstelling van leermeesters van stagebedrijven, vaste gasten en Novamedewerkers feliciteerde directeur Annemieke van Ede dinsdagmiddag Fabiënne en haar begeleidend docenten Annemieke Loek, Ron Wiegel en Bart Zandvliet met de prachtige prestatie op EuroSkills. Vervolgens sabreerde Fabiënne – onder begeleiding van een heuse commandeur sabreur - een fles champagne. Daarmee opende zij het gerestylede restaurant.

 

Jonger publiek

In het Nova Grand Café Restaurant leren studenten horeca het vak van kok en gastheer/gastvrouw in een realistische praktijksituatie: een professionele keuken en een echt restaurant met echte gasten. Vier dagen per week is men welkom voor koffie/thee en lunch en drie avonden per week voor een culinair keuzediner. Om te blijven voldoen aan de opleidingseisen en aan de wensen van de klant is het restaurant onlangs gerestyled. Zo staat er vlak bij de ingang een statafel geschikt om aan te werken of voor een zakelijk overleg, de bar is verlaagd en meer open zodat er visueel meer contact is tussen bedienend personeel en de gasten. Omdat het restaurant ook toegankelijker wil zijn voor een jonger publiek heeft het interieur een meer eigentijdse, urban uitstraling gekregen.

 

Euro-Toques

Opleidingsmanager Dorien Veeren legt uit waarom het Nova Grand Café Restaurant lid is geworden van Euro-Toques: “De kernwaarden van Euro-Toques sluiten goed aan op waar wij voor staan als opleidingsrestaurant. Wij willen onze studenten graag het belang meegeven van duurzame, eerlijke en streekproducten, op ambachtelijke wijze bereid. Wij merken ook dat onze gasten daar steeds meer naar vragen.”

 

Meer informatie en reserveren Nova Grand Café Restaurant >>

 

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.