Voor bezoekers is veel te beleven tijdens het Open huis. Studenten verzorgen rondleidingen, onder andere in het high tech hoogspaningslokaal en vertellen over hun ervaringen. Je kunt zelf aan het roer staan op de simulatoren voor zeevaart en binnenvaart. Werkgevers en stagebedrijven zoals Spliethoff Group, Koninklijke Wagenborg, JR Shipping BV, Lowland Marine & Offshore, Fairmount Marine BV, Transport & Offshore Services en de bedrijven verenigd in Stichting Leer werken in de Techniek geven informatie over de stage en je carrièrekansen in de scheepvaart en de techniek. Vanaf de school in IJmuiden kun je met een pendelbusje naar onze trainingslocatie brandveiligheid, Amsterdamse weg 12h in Velsen-Zuid voor een rondleiding. Daar kun je de hitte en rook ervaren in de simulator tijdens een brandveiligheidsoefening. 

 

Maritieme Academie Holland

Nova College Maritiem biedt onder de vlag van de Maritieme Academie Holland in IJmuiden en Harlingen vmbo en mbo voor de Zeevaart, Rijn- en Binnenvaart en een breed aanbod aan nascholingen voor deze sector. De opleidingen geven een drempelloze aansluiting op het hbo voor scheepvaart in Amsterdam.

 

MyTec met topopleiding
Ook de Nova College MyTec opleidingen Allround operationeel technicus (Topopleiding volgens de Keuzegids MBO 2017!), Middenkader engineering elektro en Middenkader engineering werktuigbouw houden zaterdag 11 februari Open huis bij Nova College op de Kanaalstraat in IJmuiden. In deze opleiding leer je het beheer en onderhoud van grote apparaten zoals verbrandingsmotoren, zuiveringsinstallaties en generatoren bij grote bedrijven. De energiesector heeft grote behoefte aan goed opgeleide technici. Daarom werken grote bedrijven verenigd in Stichting Leer werken in de Techniek samen met Nova College MyTec en garanderen zij een stageplek. Specialisten uit de MyTec geven gastcolleges in de opleiding en je doet praktijkopdrachten bij die bedrijven. Zo leer je bij MyTec alles over de nieuwste technische innovaties. Maak kennis met de MyTec bedrijven en ontdek jouw kansen in de techniek op het Open huis!

 

Aanmelden
Kom je 11 februari naar het Open huis Nova College Maritiem en MyTec? Meld je aan voor het Open huis Nova College Maritiem of MyTec en je ontvangt per e-mail het Open huis-programma.