Het Nova College steeg de afgelopen vier jaar via de 28e naar een gedeelde 7e plaats. Hans Snijders, voorzitter College van Bestuur Nova College, is verheugd over de uitkomsten: “We zien in deze resultaten dat wij goed op weg zijn om onze ambitie ‘de meest tevreden studenten in de Randstad’ te realiseren. De scores in de MBO Keuzegids - vooral afkomstig uit de JOB-monitor 2016 - weerspiegelen de inzet en betrokkenheid van onze docenten en de medewerkers die het onderwijs ondersteunen. Je zou ook kunnen zeggen dat onze studenten in dit studenttevredenheidsonderzoek door de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs hun waardering hebben uitgesproken voor hun docenten en de andere medewerkers. Die waardering ondersteunt het College van Bestuur van harte, deze collega’s zijn de dragers van dit mooie resultaat.”

Topopleiding

Topopleidingen

Vijf van de acht topopleidingen van het Nova College staan op de eerste plaats in de Randstad; dit zijn: Artiest – Acteur en Danser; Bouw – alle bouw-opleidingen; Gezondheidstechniek en Lab – Laboratoriumtechniek, Procestechniek, Recreatie & Toerisme - Cosmo Academy Haarlem. Andere topopleidingen zijn: Media – mediamanager en mediavormgever; Verpleging – Mbo Verpleegkundige en Sport en Bewegen - CIOS Haarlem Hoofddorp. Deze laatstgenoemde opleiding is bovendien de beste CIOS-opleiding van Nederland.


Blijven werken aan kwaliteit

Naast de topopleidingen heeft het Nova College opleidingen die volgens de MBO Keuzegids uitkomen in de middenmoot en enkele opleidingen waarvan de JOB-monitor door te weinig studenten is ingevuld, waardoor ze onderaan de lijst staan. Snijders zegt hierover: “De komende tijd blijven wij ons verder inzetten om ook de kwaliteit van die opleidingen te verhogen en onze ambities te realiseren.”


Voor meer informatie keuzegids.org/mbo