"Noordwest is een leerbedrijf met onderwijs als kloppend hart van de organisatie," aldus de jury. De verkiezing is een initiatief van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

 

"Door te leren in de praktijk werkt de student niet alleen met puzzelstukjes – de kennis, vaardigheden en attitude die passen bij het beroep – maar ziet hij de gehele puzzel in één keer”, zegt praktijkopleider bij Noordwest Ziekenhuisgroep Tanja van Kleef. “Als een student op school leert bloeddruk te meten, dan kan hij dat meteen in de praktijk oefenen. Dat is onze kracht. We vonden het al een kroon op ons werk om in de finale te staan. Dat we de beste van Nederland zijn is een diamant op die kroon!”

 

Duizend voordrachten

De jury selecteerde voor de finale uit de bijna duizend voordrachten de zestien beste provinciale leerbedrijven en praktijkopleiders. Uit de sectorale winnaars koos de jury de twee uiteindelijke winnaars. De verkiezing beste leerbedrijf werd in 1996 voor het eerst georganiseerd. De prijs beste praktijkopleider wordt sinds 2009 uitgereikt.

 

De winnaars werden op 16 november bekendgemaakt in theater Orpheus in Apeldoorn tijdens het Ambassadeursgala mbo, de feestelijke finale van de Dag van het mbo. Minister van OCW Ingrid van Engelshoven en SBB-duovoorzitter Ineke Dezentjé Hamming traden op als gastvrouw.

 

Bekijk ook Skipr Noordwest Ziekenhuisgroep bekroond als beste leerbedrijf

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.