Na afronden van de opleiding kun je gaan werken als Internet of Things-beheerder of ontwikkelaar, of in smart maintenance (slim onderhoud) bij bedrijven in de techniek. Ook kun je doorstromen naar een hbo-opleiding.

De opleiding is een initiatief dat voortkomt uit het regionale initiatief Smart Makers Education en de gelijknamige RIF subsidieaanvraag die in 2017 aan het Nova College is toegekend. De opleiding wordt in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven, voortgezet en hoger onderwijs ontwikkeld.

Deze week was de kick-off met de ontwikkelgroep van de nieuwe opleiding in de 3D Makers Zone in Haarlem. Daarbij hebben bedrijven zoals PWN, Ibema, Cisco Systems en Macaw input gegeven aan de werkgroep. De bedrijven reageerden enthousiast op het initiatief van de nieuwe opleiding. “Ik ben heel blij met deze opleiding, er is regionaal nog geen mbo-opleiding die zich richt op dit snijvlak van ICT, elektra en installatietechniek”, aldus een van de aanwezige bedrijven. 

 

Over de opleiding Smart ICT Engineer

Als Smart ICT engineer ben je thuis in het Internet of Things (IoT) en ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van slimme - smart - toepassingen, die in steeds meer gebouwen en apparaten worden ingebouwd. Toepassingen bijvoorbeeld waarmee je weet waar je fiets staat of om thuis vast de thermostaat van de verwarming hoger te zetten. Met IoT kun je de wereld slimmer maken door het verzamelen van informatie met sensoren en daar acties aan te verbinden, zoals het aansturen van (elektro)motoren, robots of drones. Je ontwikkelt en installeert bijvoorbeeld een slimme watermeter voor drinkwater- en natuurbedrijf PWN. Of je werkt aan een zorg- of onderwijsrobot. Daarbij werk je aan het testen en integreren van de hardware en het technisch beheren van de sensoren en actoren.

 

Bekijk de opleiding Smart ICT Engineer

 

 

 

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.