03 februari 2020

De meeste studenten zijn na een traject Educatie, Inburgering of Internationale Schakelklas in augustus begonnen aan de eenjarige opleiding Assistent techniek – taal plus (mbo 1). Om een soepele doorstroom naar een opleiding techniek op mbo 2 te kunnen realiseren, maken zij in het laatste halfjaar (de tweede fase die deze week gestart is) kennis met de beroepsvaardigheden van de opleidingen Bouw, Elektrotechniek en Installatietechniek op mbo 2.

Daarvoor gaan zij - naast hun twee lesdagen en twee stagedagen - een dag per week op het schoolterrein van het Nova College bij de opleidingsbedrijven Bouwmensen en Installatiewerk Noord-Holland praktijkvaardigheden oefenen. Zowel tijdens deze praktijkdag als tijdens de andere twee lesdagen is er veel aandacht voor het leren van het Nederlands als tweede taal binnen de context van de techniek.

 

De opleiding Assistent techniek – taal plus duurt een jaar en geeft – bij voldoende resultaat – toegang tot mbo niveau 2, waarmee de studenten een startkwalificatie kunnen behalen. 

 

De ontwikkeling van deze opleiding is mogelijk gemaakt door samenwerking met House of Skills.