14 november 2017

Wie: Samiha Sahin
Leeftijd: 18 jaar
Woont: bij ouders
Opleiding: derdejaars Allround schoonheidsspecialiste, niveau 4 bol
Vestiging: Haarlem
Bijbaan: bij Lara's Sun and Beauty Centre, waar ik ook stage loop

 

Mijn droom

Eerst wilde ik de beveiliging in, maar mijn moeder vond deze opleiding beter bij me passen omdat ik altijd bezig was met make up en nagels. Ze heeft gelijk gekregen, ik vind het  leuk en het past perfect.

 

Op het Nova College…

…krijgen we praktijkles, maar leren ook veel theorie over huidverzorging. De docente legt goed uit en geeft bijles als je er niet uitkomt. Ik word op het Nova ook goed ondersteund. Toen ik begon met de opleiding had ik wegens omstandigheden geen geld voor boeken. School heeft mij geholpen met fondsen. Die hulp was heel fijn.

 

Stages

Ik heb stage gelopen bij ICI Paris en nu bij Lara's. Ik werk daar ook parttime. Na mijn opleiding krijg ik een fulltime baan in een nieuwe vestiging. Veel studenten gaan werken waar ze stage hebben gelopen. Dat werkt goed, ze kennen het bedrijf en hoeven niet meer ingewerkt te worden.

 

Na het mbo…

…ga ik eerst aan het werk. Maar later wil ik verder op het hbo in een andere richting: recht. Een vaste klant is gevangenisbewaarder, zo'n baan trekt mij ook. Het handige van schoonheidsspecialiste is dat je het vanuit huis kan doen. En als jurist kan je een baan buitenshuis krijgen. Zo zit ik altijd goed.

 

Schoonheidsspecialist
Vestiging: Haarlem

  • Je bent verzorgend, sociaal en nauwkeurig
  • Je leert gezichts- en lichaamsbehandelingen uit te voeren, en cosmetische nagel-, hand- en voetverzorging
  • Als je klaar bent, kun je in loondienst gaan werken, een eigen salon beginnen of doorleren