De minister wilde deze voorstelling bezoeken, omdat het ministerie deze voorstellingen subsidieert als onderdeel van het speerpunt emancipatie en acceptatie van seksuele geaardheid. Ed van den Berg, lid College van Bestuur, ontving de minister en samen bezochten zij de voorstelling.

 

Drie acteurs vertolkten tussen het publiek levensechte verhalen van roc studenten. Verhalen over twijfels, gepest worden, vooroordelen, geweld, verschillen tussen culturen en geloofsovertuigingen, uit de kast komen, de angst om het je moeder te vertellen, verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht en dat overal van de daken willen schreeuwen (behalve in je eigen kring). Aansluitend spraken de acteurs met de studenten. Herkenden zij situaties van de voorstelling? Wat viel hen het meest op? Is het belangrijk om door de je ouders geaccepteerd te worden. Hoe kun je voorkomen dat iemand gepest wordt, bijvoorbeeld om zijn/haar seksuele geaardheid? Er ontstond een open, eerlijk gesprek waarin ruimte was om te lachen, te huilen en je mening te geven. Opleidingsmanager Wouter van Kesteren sloot het programma af met de woorden trots te zijn op de studenten, docenten en acteurs dat wij in staat zijn op zo’n veilige manier over dit onderwerp te praten.

 

De voorstelling LEEF! is onderdeel van het onderwijsprogramma van de studenten Maatschappelijke zorg, Pedagogisch werk, Onderwijsassistent en Sociaal werk omdat zij in hun werk te maken kunnen krijgen met de problematiek die kan ontstaan rond seksuele diversiteit.

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.