15 november 2016

Andrea Sip (18) uit IJmuiden

Tweedejaars student Manager/ondernemer horeca, niveau 4 bol

 

Huiswerk: Een uur per dag.
Stages: Bij restaurant IJmond, strandpaviljoen Beach Inn, in IJmuiden en Hotel Ambassador in Amsterdam.
Hobby's: Werken, boksen en uitgaan.
Relatie: Nee.
Baan: In de bediening bij eetlokaal de Dolfijn en bij Beach Inn in IJmuiden.
Grote voorbeeld: Mijn werkgever in de Dolfijn. Hij motiveert en steunt me altijd.
Mooiste compliment: Van een docent, mevrouw Loek. Dat ik moeiteloos mijn best doe.
Beste advies: Laat je niet stoppen door de mening van anderen.

 

Curaçao

‘Ik zie me niet mijn hele leven in Nederland blijven. Ik heb zoveel goede verhalen over Curacao gehoord, daar wil ik heen. Eerst om horeca-ervaring op te doen, later om mijn eigen zaak te beginnen.'

 

Leuke mensen

‘In het eetlokaal waar ik werk maak ik de leukste dingen mee. Twee vrouwen die op tafel gaan dansen. Of een man die na het eten een opera zingt. Werken met mensen en alles weten van producten: dat is het leuke van werken in de horeca.'

 

Pesten

'Ik was vroeger best een dik meisje en ik werd gepest. Daardoor had ik weinig zelfvertrouwen. Dankzij mijn werkervaring in de horeca ben ik nu niet meer verlegen. Ook op de opleiding leren we veel over hoe je met mensen omgaat. Hoe je iets zegt is bijna belangrijker dan wat je zegt. Zo kun je het bijna iedereen naar de zin maken.'

 

Stilzitten

'Dat kan ik totaal niet! Ik moet altijd bewegen. Daarom ben ik zo blij dat ik drie dagen per week stage loop, en bij een van mijn stagebedrijven mocht blijven werken. De rest van de week ga ik naar school. Drankenkennis vind ik het leukst. Dit jaar gaan we op wijnreis naar Frankrijk. Ik kan niet wachten.'

 

Manager/ondernemer horeca

Locatie: Haarlem.

*  Je bent een echte horecaliefhebber en stressbestendig.

*  Je leert ondernemen en leidinggeven.

*  Je doet kennis op van alle regels en wetten die gelden in de horeca.