10 oktober 2017

Wie: Beau Maassen

Leeftijd: 18

Woont: thuis bij ouders

Opleiding: tweedejaars ICT-beheerder, niveau 4 bol

Vestiging: Hoofddorp

Bijbaan: bij Albert Heijn

 

Mijn keus

Mijn broer heeft deze opleiding gedaan en ik hoorde er veel goede verhalen over. Tijdens het Open huis sprak de opleiding mij aan. Het leek me een mooie uitdaging.

 

Op het Nova College…

… hebben de docenten me gemotiveerd. Mijn instelling in het begin was matig. Ik denk dat ik weinig zelfvertrouwen had en daarom zo min mogelijk deed. 'Je kan het best', zeiden ze. Een docent gaf me de opdracht een Windows-server op te zetten. Ik ging ermee aan de slag en omdat ik me in de stof moest verdiepen, begon ik het vanzelf leuk te vinden.

 

Stage

Ik heb stagegelopen bij het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen. Daar moest ik mensen met computerproblemen helpen. Ik vond het erg leuk en ik heb geleerd hoe ik met mensen om moet gaan, hoe ik socialer kan zijn.

 

Na het mbo…

… wil ik het liefst een vaste baan in het ziekenhuis waar ik tien weken stage liep. Ik voelde me er thuis en heb een goede band opgebouwd met de mensen die er werken. Maar eerst mijn opleiding afmaken. Gelukkig loop ik mijn eindstage ook in het ziekenhuis. Ik kijk er nu al naar uit.

 

ICT-beheerder

Vestigingen: Beverwijk, Haarlem en Hoofddorp

  • Je hebt een voorliefde voor computers
  • Je leert websites bouwen en netwerken aanleggen, onderhouden en beveiligen
  • Een ICT-beheerder is onmisbaar in bijna elk bedrijf