25 april 2019

Kok Dennis Frank van leerbedrijf Restaurant ML in Haarlem blonk volgens de jury uit door de beste smaak van zijn gerecht: een kwartel naar eigen inzicht bereiden en de mysterie-opdracht ‘een omelet maken’. Gastvrouw Michelle Leone van leerbedrijf Ciel Bleu in Amsterdam onderscheidde zich met de beste aan tafel getrancheerde en gegarneerde gerookte zalm en het meest origineel samengestelde kaasplankje met bijpassende drank.

De achttien koks moesten voor deze negende editie van de Bokkedoorns Award een kwartel naar eigen inzicht bereiden, serveren en toelichten aan de jury bestaande uit Pascal Beeren en Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns), Bart Zandvliet (Nova College) en Judy Nihof (Haarlems Dagblad). De vier deelnemende gastheren/gastvrouwen hadden als opdracht een gerookte zalm aan tafel trancheren en garneren, een fles Champagne openen en over 6 glazen gelijkmatig uitschenken en een kaasplateau met een bijpassende drank samenstellen voor de ogen van de jury bestaande uit maître sommelier Peter Bruins (De Bokkedoorns), Annemieke Loek en Ron Wiegel (Nova College), René Koelman (Bourgondisch Lifestyle) en Henrico van Lammeren (Vinites).

 

De winnaars ontvingen de Bokkedoorns Award met bijbehorend certificaat, een diner voor twee personen bij restaurant de Bokkedoorns en ze mogen twee dagen stagelopen bij restaurant de Bokkedoorns.