17 juli 2017

Merna wil later haar eigen bedrijf oprichten om wereldwijd kantoren te bouwen. Op vakantie in Egypte zag zij een bibliotheek waar op een regenachtige dag de zon naar binnen scheen. Dat bleek te komen door een speciaal soort raam. Dit bracht haar op het idee om kantoren te bouwen volgens dit concept dat energie bespaart en waardoor mensen vrolijker zijn op het werk.

 

Masterclass

Dat Merna iets kan liet ze ook zien tijdens het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam. Daar liepen 65 eerstejaars IVS-studenten onder haar leiding stage. Verder heeft Merna als mbo’er een sales masterclass gedaan bij SThree en vervolgens de pitch gewonnen, de andere deelnemers waren allemaal hbo’er of wo’ers.

Merna is blij met haar verkiezing tot Nova Uitblinker: “Ik ben alle klassen langs gegaan om mijn medestudenten te vragen om op mij te stemmen. Nu ga ik voluit voor de landelijke titel.”

 

Ambitie

Haar docent Johan Sloesen: “Als Merna iets wil dan gaat ze ervoor. Zo heeft Merna de landelijke BTEC student award gewonnen. Als onderdeel van de award heeft Merna een vlog gemaakt. Die week heeft ze elke dag tot 3 uur ’s nachts doorgewerkt om een zo goed mogelijke prestatie te leveren. Ze heeft grote ambities en met haar wedstrijdmentaliteit gaat ze het heel ver schoppen!"

  

Heldere blik

De praktijkopleider van Merna, Henk Liefhebber van Liefhebber HR is van haar inzet onder de indruk: “Ze heeft doorzettingsvermogen en een heldere blik. Om maar een voorbeeld te noemen: we kregen een vacature binnen die moeilijk te vervullen was en het is Merna toch gelukt. Ze heeft bovendien een professional aan een mooie internationale salesbaan geholpen. We zijn heel erg trots op Merna en denken dat ze het ver gaat schoppen!”