De Maritieme Academie Holland vierde vrijdagmiddag 4 november op de locatie Harlingen de officiële opening van de nieuwe simulator voor de binnenvaart. Deze Full Mission Binnenvaartsimulator is momenteel de meest geavanceerde binnenvaartsimulator ter wereld en een ‘World Center of Expertise’.

Na een bouwperiode van drie jaar is hij nu gereed en klaar voor gebruik. De simulator zal in eerste plaats beschikbaar zijn voor onderwijs aan vmbo leerlingen en mbo studenten van de Maritieme Academie Holland locatie Harlingen, maar kan ook ingezet worden voor bedrijfstrainingen of voor opdrachten vanuit de overheid.

Nadat Leon Maas, directeur Maritieme Academie Holland, de aanwezigen welkom heette, schetste Michiel Schriers, gedeputeerde provincie Fryslân, het belang van de maritieme sector en van goed maritiem onderwijs. De nieuwe simulator is ontwikkeld met V Step en de bouw is mede tot stand gekomen dankzij financiële bijdragen van de Verenigde Tankrederij, Vereniging Zand- en Grindschippers en de Provincie Fryslân.

Unitdirecteur Arjan Nieuwenhuizen is trots op de nieuwe aanwinst: “Het is een waardevol instrument om onveilige situaties in een veilige omgeving te oefenen en daarom een absolute meerwaarde binnen het maritiem onderwijs en bedrijfsleven.”