10 oktober 2017

Wie: Dave Horst

Leeftijd: 18

Woont: thuis bij ouders

Opleiding: eerstejaars Biologisch medisch analist, niveau 4 bol

Vestiging: Beverwijk

Bijbaan: nee

 

Mijn doel

Ik zou wel professor in de biologie willen worden. Of Freek Vonk 2.0. Maar ik ga beginnen in een ziekenhuis; onderzoek doen naar ziektes. Hoe kan een beestje of virus zich zo gedragen dat een heel lichaam plat ligt: dat vind ik razend interessant.

 

Op het Nova College…

… wordt rekening gehouden met mijn autisme. In het begin was ik druk. Toen zijn er regels gesteld. Ik moest mijn best doen en proberen te veranderen. Mijn moeder heeft me daarbij geholpen en ook mijn mentor kwam met de tip om een stopteken af te spreken als ik te ver ga. Dat helpt.

 

Stage

Ik heb snuffelstages gelopen bij een zaadverbeteringsbedrijf en een bedrijf dat medicijnen verpakt en controleert. Pas in het derde jaar ga ik weer stagelopen, het liefst in een ziekenhuis of medisch laboratorium. Ik kan niet wachten. Gelukkig krijg ik genoeg praktijk op school. We zijn nu slootwater aan het testen en doen chemische proeven.

 

Na het mbo…

… wil ik aan het werk bij een bedrijf waar ik hbo kan doen via een duaal traject. En daarna naar de universiteit. Ik zie mezelf wel tumoronderzoek doen. Dat is weer die fascinatie voor ziektes.

 

Biologisch medisch analist

Vestiging: Beverwijk

  • Je bent nauwkeurig, geduldig en je zoekt graag dingen uit
  • Je leert onderzoek doen met DNA of eiwitten van dieren en en planten
  • Na de opleiding kun je werken in het laboratorium van een ziekenhuis