05 oktober 2017

Wie: Wessel van Wijk

Leeftijd: 19

Woont: bij ouders

Opleiding: klaar met Beveiliger, niveau 2 bol

Vestiging: Haarlem

Tijdelijke baan: in het magazijn bij de Technische Unie

 

Mijn droom

Al vanaf mijn derde wil ik soldaat worden. Werken bij Defensie is avontuurlijk, de kameraadschap en het samenwerken spreken me aan. Ik heb altijd gedroomd van iets groters dan een kantoorbaantje. Ik wil echt iets betekenen.

 

Stage

De opleiding is best theoretisch, je moet veel leren. De hele wegenverkeerswet en hoe een rechtszaak precies werkt. Je moet ook weten wat je wel en niet mag doen in bepaalde situaties. Tijdens de stages leer je hoe het er in de praktijk aan toegaat. Eerst liep ik stage op het Nova College in Beverwijk, en daarna bij Mondial Security in Amsterdam. Ik deed van alles: van winkelsurveillance tot evenementen. Tijdens een festival zag ik een meisje onwel worden. Toen ik de EHBO erbij had gehaald bleek dat ze bijna geen hartslag meer had. Het kwam gelukkig weer goed. Ik had het gevoel dat ik haar goed had geholpen.

 

Na het mbo

Ik heb al gesolliciteerd bij Defensie, voor pantserinfanterist. Binnenkort krijg ik kennismakingsdagen - fysiek word ik op de proef gesteld met heel zware oefeningen. Kom ik daardoorheen, dan krijg ik medische en psychologische tests. Gedurende deze procedure ga ik werken als beveiliger. Er moet natuurlijk wel geld in het laatje komen.

 

Beveiliger

Vestiging: Haarlem

  • Je werkt graag aan een veilige omgeving
  • Je bent rustig, stressbestendig en kunt goed met mensen omgaan in verschillende situaties
  • Naast het volgen van lessen, oefen je in praktijksituaties