28 november 2017

Wie: Tessa Harkema

Leeftijd: 20

Woont: op zichzelf, gaat binnenkort samenwonen met vriend

Opleiding: eerstejaars Interieuradviseur, niveau 4 bol

Vestiging: Hoofddorp

Bijbaan: als expediteur bij Expeditors

 

Mijn doel

Ik wil een bedrijf beginnen en klanten interieuradvies geven. Als eigen baas stuur ik mensen aan in plaats van andersom. Dat lijkt mij wel wat.

 

Op het Nova College…

… ben ik opgeklommen van niveau 1 naar niveau 4. Op de middelbare school kon ik niet naar de vierde en daarom ging ik niveau 1 doen. Daarna heb ik de niveau 2-opleiding Administratief medewerker (Secretarieel medewerker) gedaan, en tijdens die opleiding groeide ik door via Secretaresse naar Bedrijfsadministrateur. Daarna koos ik voor Interieuradviseur. Alles wat ik heb geleerd kan ik straks in mijn eigen bedrijf goed gebruiken.

 

Stage

Ik heb tijdens mijn opleiding Bedrijfsadministrateur stage gelopen bij Expeditors, het bedrijf waar ik nu werk. Ik zit op de douaneafdeling als expediteur; ik voer douaneaangiftes in en zorg dat ze op tijd klaar zijn voor de klant. Dit werk is heel goed voor mijn Engels en ik leer veel mensen kennen.

 

Na het mbo…

… ga ik aan het werk. Ik ben ambitieus en wil mezelf verbeteren. Daarom leerde ik na mijn diploma's steeds verder. Als ik met deze opleiding klaar ben, ben ik 23. Dan is het tijd om te gaan ondernemen.

 

Interieuradviseur

Vestiging: Haarlem

  • Je bent creatief en hebt gevoel voor stijl
  • Je leert onder andere over interieurinrichting, trendwatching, kleur en licht.
  • Later kun je in een interieurwinkel gaan werken of doorleren voor binnenhuisarchitect of interieurstylist