11 december 2017

Wie: Tycho Achten

Leeftijd: 24 jaar

Woont: samen met vriendin

Volgde de opleiding Algemene Operationele Techniek, een voorloper van de huidige MyTec-opleiding

Afstuderen: vijf jaar geleden

Baan: procesoperator bij Huisvuilcentrale Alkmaar

Opleiding: duale hbo-opleiding Engineering, design en innovation aan de Hogeschool van Amsterdam

 

Terugblik

Op het Nova College heb ik een leuke tijd gehad. We hadden goede docenten uit het bedrijfsleven die veel te bieden hadden. De stages waren waardevol. Ik leerde de bedrijven goed kennen en kwam erachter wat voor soort werk ik wilde doen: procestechniek. Als procestechnicus ben je de schakel tussen alle technische afdelingen.

 

Na het Nova College…

…ben ik gaan werken bij een van mijn stagebedrijven: Huisvuilcentrale Alkmaar. Als procesoperator zorg ik er in een team van zeven man voor dat de hele installatie werkt: dat het afval wordt verbrand volgens de milieu- en veiligheidsnormen. Ik werk in ploegendiensten. Heerlijk vind ik dat, omdat ik ook soms overdag vrij ben.

 

Doorleren

Tijdens het solliciteren had ik al afgesproken dat ik zou kunnen doorleren. Ideaal: ik heb een goed betaalde baan en mijn hbo-opleiding wordt gefinancierd. Elke maandag ga ik naar school. Werken en studeren tegelijk is pittig. Gelukkig kan ik veel opdrachten op mijn werk uitvoeren, en breng ik direct in de praktijk wat ik leer. Ik solliciteer nu voor de functie van vervangend leidinggevende. Uiteindelijk wil ik teamleider worden. Daar heb ik dat hbo-diploma voor nodig.

 

doorleren. Uiteindelijk wil ik terechtkomen in een arrestatie-eenheid of op de politiehelikopter. Krijg ik toch nog de actie die ik als kind zo mooi vond.