11 december 2017

Wie: Brigitte Bakker

Leeftijd: 35

Woont: met partner, dochter en stiefzoon

Volgde de opleiding Verzorgende IG, niveau 3 bbl

Gediplomeerd: eind 2015

Werkt nu: als eerste verantwoordelijke verzorgende in zorgcentrum De Rijp, onderdeel van SHDH

 

Droombaan

Werken in de zorg is fantastisch. Bewoners komen bij ons en het is hun 'laatste stationnetje'. Die periode moet zo mooi en liefdevol mogelijk verlopen. Over een tijdje wil ik graag een opleiding op niveau 4 doen, of een opleiding in de psychiatrie.

 

Terugblik

Ik vond het spannend om rond mijn dertigste weer met een opleiding te beginnen. Maar het viel alles mee. In de klas zaten mensen van allerlei leeftijden. Sommigen kwamen net uit school, maar er zat ook iemand van 63 jaar in de klas. Dat mixte prima. Het werken in De Rijp en de opleiding sloten perfect aan. Zo leer je op school over verpleegtechnische handelingen en ziektebeelden. Die kennis gebruik je direct op de werkvloer.

 

Na de opleiding

Eenmaal klaar met mijn opleiding, kon ik in De Rijp blijven werken. Er zijn veel banen in de ouderenzorg. Veel mensen associëren de zorg met overbelaste en onderbetaalde werknemers, en het klopt dat er een tijd flink bezuinigd is. Maar er is nu weer een beweging de andere kant op; de politiek is zich ervan bewust dat er juist geld en mensen bij moeten. Hoe dan ook: het leuke aan de zorg is dat je nooit klaar bent met leren. Het werk blijft interessant.