Echte innovatie in de regio Kennemerland – ook in de zorg - vindt plaats door samenwerking van onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Een unieke samenwerking tussen studenten en medewerkers van bedrijven leidt tot unieke oplossingen en een bijzondere kruisbestuiving. Marian Stet, lid raad van bestuur De Hartekamp Groep, en namens Smart Makers Education Talitha van den Elst, lid College van Bestuur Nova College, tekenden dinsdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst in de 3D Makers Zone in Haarlem.

 

Met deze ondertekening is De Hartekamp Groep officieel partner van Smart Makers Education (SME). De wereld vraagt om slimme oplossingen en het doel van SME is om een nieuwe generatie studenten op te leiden tot creatieve denkers. SME is een regionaal samenwerkingsverband van onder andere de Hogeschool InHolland, de 3D Makers Zone Haarlem, Hartekamp Groep en drinkwaterbedrijf PWN.

 

Marian Stet: “De zorgvragen worden steeds complexer. Het is belangrijk dat verschillende vakgebieden elkaar vinden en samen tot slimme oplossingen komen.”

 

Makathon Smart Solutions voor Zorg en Welzijn

De eerste activiteit die de partners van SME gezamenlijk organiseren is de Makathon Zorg en Welzijn van 16 tot en met 18 mei op locatie Hartekamp in Heemstede. Dit jaar is het thema: Hoe kan slim gebruik van technologie helpen om zorg en welzijn duurzaam, betaalbaar en groener te maken? Drie dagen lang gaan studenten, bedrijven en medewerkers zorg en welzijn, ict, en techniek samen aan de slag met deze uitdaging.

 

Talitha van den Elst: “De makathons dagen studenten uit om buiten de kaders te denken en samen te werken met andere disciplines. Het vraagt andere vaardigheden dan in een lesprogramma in de klas: samenwerken met anderen, open staan voor andere meningen, creativiteit en de nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Bovendien leren studenten en potentiële stagebedrijven of werkgevers elkaar kennen op deze evenementen.”

 

In 2017 werd bij De Hartekamp Groep in Heemstede de Hackathon Zorg op Afstand georganiseerd met ondersteuning van de partners van Smart Makers Education. Studenten van de opleidingen ICT, Media, Techniek, Zorg en Welzijn van het Nova College bedachten oplossingen om de zorg te verbeteren. Zo bedacht het team een slim systeem om overzicht te houden op cliënten in de tuin. De hackathon was zo’n succes dat vrijwel direct besloten is dit evenement de komende jaren te herhalen. Maar nu in het innovatieconcept van SME: de Makathon. Dit concept is ontwikkeld in publiek-private samenwerking tussen PWN, Nova College en de 3D Makers Zone. In het bijzonder het leereffect van zowel studenten als medewerkers, de unieke interdisciplinaire samenwerking evenals de bedachte oplossingen blijken erg succesvol en zijn een bijzondere vorm van een leven lang leren.

 

Om de Makathon Smart Solutions voor Zorg en Welzijn de komende jaren terug te laten keren en verder uit te bouwen, is De Hartekamp Groep nu officieel partner van SME en de gelijknamige RIF-subsidie. Tim van der Voord, programmamanager SME over dit tekenmoment: “Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst wordt het eenvoudiger om middelen vanuit het samenwerkingsverband SME beschikbaar te stellen voor organisatie van de Makathon. Maar belangrijker, het is een regionaal signaal dat echte innovatie – ook in de zorg – alleen in ketensamenwerking van onderwijs, overheid en bedrijfsleven kan plaatsvinden.”

 

Ga naar de Makathon Smart Solutions voor Zorg en Welzijn mei 2018 

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.