Vertegenwoordigers van de partners waarmee wij dit schakeltraject hebben ontwikkeld en verzorgen waren er ook: Kennemerhart, Zorggroep Reinalda, Nieuw Unicum, Hartekampgroep, Zorgbalans, Met de Thuiszorg, samen Voor Betere Zorg en de gemeenten in IJmond en Zuid-Kennemerland. De studenten stelden zich persoonlijk voor. Daarmee vertelden ze niet alleen over hun ervaringen in het schakeltraject, ze demonstreerden ook voor alle aanwezigen hun taalvaardigheid.

Het schakeltraject Leren werken in de zorg voor anderstalige volwassenen duurt 20 weken en bestaat uit lessen Nederlands als tweede taal gericht op werken in de zorg, (praktijk)lessen als voorbereiding op de opleiding Verzorgende-IG en stage bij een van de genoemde zorginstellingen. Na 20 weken ontvangen de studenten een certificaat van deelname, waarmee ze kunnen doorstromen naar de opleiding Verzorgende-IG. Deze opleiding begint als bol en halverwege de opleiding kunnen de studenten overstappen naar de bbl. Gezien de grote vraag naar medewerkers in de zorg en de grote motivatie van de studenten is de kans op een betaalde baan enorm groot.

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.