Fabienne, die afgelopen schooljaar de opleiding Ondernemer/manager horeca heeft afgerond en Nederlands kampioen Gastvrouw werd, deed samen met alle andere mbo vakkampioenen uit Nederland binnen TeamNL mee aan de EK vakwedstrijden in Budapest. Ze had slechts een half jaar om zich voor te bereiden, andere kandidaten hebben soms wel anderhalf jaar. Bovendien moest ze tegelijkertijd afstuderen, dat is ook gelukt.

 

De excellente vakvrouw kwam zondag thuis van het Budapest-avontuur en kijkt terug op een prachtige tijd: “Ik ben heel dankbaar met mijn 9e plaats en het behalen van de excellentie medaille. De medaille is een mooie waardering voor het harde werken in een vrij korte tijd, in vergelijking met de andere landen die hiervoor zo’n twee jaar trainen. In de tijd voor mijn examens heb ik constant op drie vlakken gefocust: stage, examen en de Skills. Bij het behalen van mijn diploma, kwam er voor mij meer tijd vrij om te focussen voor de wedstrijd en daarnaast werk. Ik ben intens getraind door mijn restaurantmanager bij Ciel Bleu en door mijn docenten Annemieke Loek, Ron Wiegel en Bart Zandvliet. Daarnaast heb ik enorm veel cursussen gedaan en ben ik enorm veel geholpen met sponsors. Ik ben niet alleen gegroeid in mijn vakgebied, maar vooral op persoonlijk vlak. Ik ben enorm gegroeid in doorzettingsvermogen, concentratie, focus en ik heb een veel beter zelfbeeld gekregen waardoor je meer controle krijgt over alles wat er met je gebeurt.”

 

Haar docentbegeleiders Annemieke Loek, Ron Wiegel en Bart Zandvliet waren mee naar Budapest en stralen na afloop allebei over het resultaat: “Hier kunnen wij alleen maar trots op zijn! Het was een hele intensieve tijd, zowel de voorbereiding als de wedstrijden zelf. Je beleeft iets heel moois samen, dat neemt niemand Fabienne en ons meer af. Meedoen aan Skills – zeker met zo’n mooi resultaat - is geweldig voor je carrière. Je ontwikkelt je niet alleen op je vakgebied, je ontwikkelt ook persoonlijke capaciteiten: je leert doorzetten, teleurstellingen incasseren en je bouwt aan je zelfvertrouwen.”

 

Ga naar meer informatie over TeamNL in Budapest

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.