19 maart 2018

Novastudenten Rik Schellevis en Kevin Schipper wonnen respectievelijk zilver en brons voor het onderdeel Sanitaire en verwarmingstechnicus. Zij doen de bbl-opleiding Installatietechniek bij Installatiewerk Noord-Holland.  

Uit de Nederlandse kampioenen worden de deelnemers, na een intensief trainingstraject, voor EuroSkills 2018 in Budapest geselecteerd. Deze kampioenschappen vinden in september 2018 plaats. De finales vonden plaats in Overijssel. Aan Skills Heroes deden totaal 650 mbo-studenten uit het hele land mee.

Fabienne, ook winnares van de Bokkedoorns Award 2017, werkt bij leerbedrijf Ciel Bleu in Amsterdam. Ze heeft voor de wedstrijd veel geoefend in de tafelbereidingen en drankenkennis. Tijdens Skills The Finals nam ze het op tegen 7 andere deelnemers. Ze heeft lunch geserveerd aan gasten, ze heeft wijnen geschonken, geproefd en smaakprofielen gemaakt. Daarnaast heeft ze bijvoorbeeld aan tafel stroganoffsaus klaargemaakt en vis gefileerd. Op dit moment is ze in België, waar ze aan een internationale wedstrijd meedoet om kennis te maken met het internationale niveau, zodat ze, als ze naar de Euroskills gaat, ervaring heeft op internationaal niveau.

Excellentieprogramma

De vakwedstrijden maken onderdeel uit van het excellentieprogramma van het Nova College. Dit programma stimuleert studenten het beste uit zichzelf te halen.

Organisatie

De organisatie van Skills The Finals is in handen van WorldSkills Netherlands. WorldSkills Netherlands heeft als doel om het (v)mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven.

Meer weten?

Alle uitslagen van Skills The Finals vind je hier. En ga voor foto’s en meer informatie naar: de website van Skills Heroes.