11 december 2017

Wie: Thomas Steenbergen

Leeftijd: 22

Woont: bij ouders

Opleiding: derdejaars Dans, niveau 4 bol

Vestiging: Haarlem

Bijbaan: nee

 

Mijn doel

Ik dans vanaf mijn veertiende. Later wil ik mijn geld verdienen door te dansen in shows, op tv en voor bekende artiesten. Daarnaast ga ik lesgeven op dansscholen en dansopleidingen.

 

Op het Nova College…

… ben ik elke dag met dansen bezig. Ik krijg les in verschillende stijlen zoals klassiek ballet, modern, jazz en werelddans. Een voorkeur heb ik niet, als ik maar dans! Ik leer veel andere dansers en docenten kennen, dat is goed voor m'n netwerk. Vorig jaar hebben we een productie gemaakt over een psychiatrische inrichting, we wilden aan het publiek overbrengen wat mensen in zo'n inrichting voelen en doormaken.

 

Stage

Ik loop nu stage bij DC Dance in Katwijk. Daar geef ik les aan kinderen. Ik word begeleid door een docent die na elke les bespreekt wat goed ging en waar ik aan moet werken. Op de opleiding heb ik geleerd hoe ik een les moet voorbereiden: de muziek uitzoeken en alle passen uittellen. Daar heb ik veel aan tijdens mijn stage.

 

Na het mbo…

… ga ik auditie doen bij dansacademies op hbo-niveau. Het is moeilijk om daar binnen te komen maar mijn docenten zeggen dat ik ervoor moet gaan. Word ik niet aangenomen, dan ga ik een hbo-opleiding in de sport doen. Er zijn nog meer opleidingen die goed aansluiten op mbo dans, zoals fysiotherapie. Je kan ook doorleren voor dansdocent of danstherapeut. Mogelijkheden zat, dus!

 

Dans en theater

Vestiging: Haarlem

  • Je droomt van een leven in of rond de schijnwerpers
  • Je hebt danstalent, doorzettingsvermogen en ondernemingszin
  • Later treed je op als uitvoerend danser of je wordt docent