Het dansprogramma bestaat uit eigen producties van de studenten en uit stukken van docenten in de stijlen klassiek, modern, jazz/contemporary en werelddans. De theaterstudenten spelen monologen, eenakters en scenes, die zij zelf hebben geschreven en geregisseerd.

 

Nova College Dans en Theater eerstejaars

Dinsdag 3 juli 20.00 uur – Kleine zaal
Woensdag 4 juli 15.00 uur - Kleine zaal


De dansstudenten presenteren een compilatie van twee zelfgemaakte stukken: Fixum en Luister. De theaterstudenten spelen Alice in Wonderland, ben je benieuwd naar de avonturen van Alice?

 

Nova College Dans alle stijlen

Donderdag 5 juli 20.30 uur - Grote zaal
Vrijdag 6 juli 20.30 uur - Grote zaal

Studenten Dans presenteren een afwisselend programma van docentenstukken van alle stijlen van de dansopleiding.

 

Nova College Theater tweede- en derdejaars

Donderdag 5 juli 20.00 uur - Kleine zaal
Vrijdag 6 juli 20.00 uur - Kleine zaal


De tweede- en derdejaars studenten Theater spelen een selectie van de beste (examen) producties van het afgelopen schooljaar. Laat je verrassen!

 

Nova College Dans Productiehuis tweedejaars

Zaterdag 7 juli 20.00 uur - Kleine zaal
Zondag 8 juli 15.30 uur - Kleine zaal

 

De tweedejaars Dans presenteren een stuk vanuit het Dans Productiehuis. Het verhaal van deze eigen dansproductie begint met een maker, een regisseur. Hij krijgt het perfecte idee voor een film, hij werkt dit uit en begint langzaam mensen toe te voegen aan zijn maakproces. Hij verzamelt de verschillende individuen, die hij nodig heeft voor zijn creatie. We zien een eerste repetitie met dansers, waarbij nog van alles mis gaat en mis mag gaan. De tweede repetitie is al een stuk strakker, de dansers weten meer waar ze aan toe zijn en het (dans)materiaal is meer in hun lichaam 'gezonken'. Het 'actie'moment dient als voorbereiding voor de eerste draaidag. De dansers moeten alert zijn en alle aanwijzingen op het juiste moment kunnen toepassen. De draaidag voelt voor de dansers als nu of nooit. Toch kan elke opname opnieuw: met één druk op de knop maak je iets of verwijder je dit. Bij het editen kan je bovendien alles vervormen; knippen en plakken, langer of korter maken. Ten slotte de première, waar het hele verhaal samen komt. Van begin tot eind, het eerste idee tot het eindresultaat. Maar dan.... rewind.

 

Kaarten bestellen?

De kaarten zijn 12 euro per stuk. Klik op de titel van de voorstelling(en) die je wilt zien en bestel je kaarten direct bij de Toneelschuur.

Veel plezier bij de Eindvoorstellingen Dans en Theater van onze studenten!

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.